Webinar: AZ-104 Microsoft Azure Administrator

08.09.2022. 12:24 / Izvor: Akta.ba
Webinar

Logosoft edukacije predstavljaju vam kako da na jednostavan način naučite sve što je potrebno da biste bez poteškoća mogli upravljati Azure portalom.

Logosoft edukacije predstavljaju vam kako da na jednostavan način naučite sve što je potrebno da biste bez poteškoća mogli upravljati Azure portalom. Prijavite se na oficijalni Microsoft kurs AZ-104: Microsoft Azure Administrator (webinar), koji je na programu putem online platforme -  uživo u virtuelnoj učionici. Rezervišite svoje mjesto najkasnije do 09.09.2022. do 15:00 slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba

AZ-104 Microsoft Azure Administrator (webinar) 

Datum: 12.09.2022.

Cijena : 700,00 KM + PDV

Trajanje kursa:  4 dana, ponedjeljak - četvrtak u terminu od 09:00 - 16:00

SPECIJALNA POGODNOST: Za firme koje prijave više od jednog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

NAPOMENA: U cijenu kursa je uključena oficijelna Microsoft e-knjiga, oficijelni Microsoft Certificate of Achievement te pristup labovima tokom edukacije i 180 dana nakon završetka edukacije, kao i vaučer za polaganje AZ-104 ispita, koji vrijedi 6 mjeseci nakon održavanja edukacije.

Opis kursa

Polaznici ovog kursa će ovladati znanjima i vještinama potrebnim za upravljanje Azure portalom. Obradit će se oblasti za zaštitu identiteta, administriranje infrastrukture, konfiguriranje virtualne mreže, povezivanje Azure-a sa on-premis lokacijama, upravljanje mrežnim prometom, implementiranje rješenja za pohranu podataka, kreiranje i skaliranje virtualne mašine, implementiranje web aplikacija i tzv. containers, back up-ovanje i dijeljenje podataka te vršenje monitoringa. 
Ovaj kurs je namijenjen Azure administratorima. Azure admin implementira, upravlja, monitoriše identitete i pravila, storage i virtuelne mreže u cloud okruženjima. Azure administrator će izvršiti provisioninh, prilagoditi servise, vršiti monitoring i adekvatno upravljati resursima u cloud-u.

Više informacija o kursu...

Raspored

Modul 1 – Identiteti – zaštita identiteta korištenjem Azure AD-a te implementacija korisnika i grupa;

Modul 2 – Upravljanje i usklađenost – upravljanje Azure pretplatama i accountima, implementacija Azure polisa i korištenje tzv. role-based kontrole pristupa;

Modul 3 – Azure administracija – upoznavanje s alatima koji se koriste za upravljanje infrastrukturom - Azure Portal, Cloud Shell, Azure PowerShell, CLI i Resource Manager Templates.

Modul 4 – Virtualne mreže – upoznavanje koncepta virtualnih mreža i subnetiranja, IP adresiranje, mrežne sigurnosne grupe, Azure Firewall i Azure DNS.

Modul 5 – Povezivanje site-ova - VNet Peering, Virtual Network Gateways i Site-to-Site Connections.

Modul 6 – Upravljanje mrežnim saobraćajem – upoznavanje sa strategijama upravljanja mrežnim saobraćajem uključujući rutiranje i service endpoint-e, Azure Load Balancer, Azure Application Gateway i Traffic Manager.

Modul 7 – Azure Storage – upoznavanje sa osnovnim funkcionalnostima za storage, uključujući storage accounts, blob storage, Azure files i File Sync, storage security i alati za storage.

Modul 8 – Azure VM – upoznavanje sa planiranjem, kreiranjem, dostupnošću i proširenjem Azure virtualnih mašina.

Modul 9 - Serverles Computing – upoznavanje sa Azure App Service, Azure Container Instances i Kubernetes.

Modul 10 – Zaštita podataka – kreiranje back up-a za fajlove i foldere te back up-ovanje virtualnih mašina.

Modul 11 – Monitoring – nadgledanje Azure infrastrukture koristeći Azure Monitor, alerting i analitiku pohranjenu u okviru logova.

Predavač

Kurs će održati predavač Nedim Sadović.

Kurs će održati predavač Nedim Sadović, MCT - ovlašteni Microsoft trener.  Logosoft d.o.o. Sarajevo je najveći regionalni Microsoft eduakcijski centar i pruža svoje usluge edukacije više od 20 godina. Nedim Sadović ima preko 15 godina radnog iskustva u IT industriji te posljednjih 8 godina drži predavanja na skoro svim regionalnim IT konferencijama, kao što su MSNetwork, Microsoft Community, Windays, ATD i druge. Posjeduje preko 50 certifikata iz oblasti MCSA, MCSE, MCTS, MCDST, a među prvim u svijetu je dobio sljedeće certifikate: MCSA Windows server 2012, MCSA Windows Server 2016, MCSE Cloud Platform and Infrastructure i MCSE Server Infrastructure. Primarno se bavi predavanjem, testiranjem i administriranjem Microsoft Servera, Azure cloud rješenja i M365 rješenja, a uživa i u zabavljanju publike na konferencijama na kojima učestvuje te vrlo često dobije najviše ocjene za svoja predavanja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave