IFS Food obuka za interne auditore

16.09.2022. 15:33 / Izvor: Akta.ba
iss food

Osnovni cilj ovog seminara je da se djelatnici koji rade na održavanju postojećeg sistema sigurnosti hrane upoznaju sa zahtjevima standarda IFS.

Danas je primjena norme IFS na međunarodnom tržištu hrane vrlo priznata i svi važni trgovci hranom postavljaju primjenu zahtjeva norme IFS kao jedan od osnovnih kriterija suradnje. Cilj ove vrste audita jeste utvrditi nivo kvalitete i zdravstvene ispravnosti proizvedenih prehrambenih proizvoda, ali i ocijeniti sposobnosti i mogućnosti dobavljača prehrambenih proizvoda da odgovore na sve zahtjeve tržišta.

Tim smjerom krenuli su i trgovački lanci u EU i šire, koji kroz provedbe audita proizvođača svojih robnih marki, traže ispunjenje zahtjeva norme IFS, a sve radi podizanja kvalitete i sigurnosti proizvoda i proizvodnih procesa.

Jedan je od osnovnih zahtjeva IFS standarda je potreba stalnog osposobljavanja i usavršavanja na temu sistema sigurnosti hrane.

Također, jedan od osnovnih alata razvoja sistema i njegovog usklađivanja je permanentno provođenje internih audita (unutrašnjih nezavisnih ocjena) unutar samih organizacija.

Kvalitetno provedeni interni auditi važan su preduslov zadovoljavanja zahtjeva IFS standarda i kasnije certifikacije (audit nezavisne  institucije), te stalnog poboljšavanja sistema sigurnosti hrane.

Cilj seminara

Osnovni cilj ovog seminara je da se djelatnici koji rade na održavanju postojećeg sistema sigurnosti hrane upoznaju sa zahtjevima standarda IFS. Stoga, program obuhvata tumačenje svakog zahtjeva norme IFS, te naglašava razlike IFS standarda i već primijenjenog sistema.

PREDAVAČ

Emina Džanko, mr.preh.tehnologije

Lead Auditor: IFS Food, HACCP, ISO 9001, ISO 22000, FSSC 22000, GLOBAL GAP, GRASP

DATUM I MJESTO ODRŽAVANJA

Sarajevo,

22.09.-23.09.2022.

CIJENA

185,00 EUR

KO MOŽE SUDJELOVATI 

Seminar je namijenjen menadžerima, voditeljima timova za sigurnost hrane, prehrambenim tehnolozima, vlasnicima i svima koji sudjeluju u bilo kojem segmentu lanca hrane, kako bi zahtjeve standarda primjenjivali i efikasno održavati u svojim organizacijama.

CERTIFIKAT

Svakom polazniku seminara će nakon provjere znanja testom i pozitivnim rješavanjem istog biti izdan certifikat o osposobljenosti za internog auditora prema IFS Food, od TÜV NORD ADRIATIC d.o.o. TÜV NORD Group, koji je priznat od svih međunarodnih institucija.

KONTAKT OSOBA

Adna Lagumdžija

Tel/Fax:  +387 33 650 730

Mob: +387 61 155 917

adlagumdzija@tuv-nord.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave