Holistički pristup liderstvu kao ključ razvoja

02.12.2022. 13:51 / Izvor: Akta.ba
liderstvo

Šta nam daje energiju, a šta mir? Kako ojačati? Kako postići ravnotežu između privatnog i poslovnog života?

Šta nam daje energiju, a šta mir? Kako ojačati? Kako postići ravnotežu između privatnog i poslovnog života? Šta treba da učinimo kako bismo prestali da se opiremo promjenama? Kako možemo osmisliti novu priču? Kako postići uspjeh?

Ako i vi postavljate bar jedno od navedenih pitanja, vrijeme je da preispitate vlastite stavove, proširite znanje i vidike, postavite nove ciljeve, krenete putem uspjeha i postanete učinkovitiji u ulozi lidera, kako na privatnom tako i na poslovnom planu.

Ne propustite priliku da saznate kako postići ravnotežu između četiri ključna elementa našeg života (ja, obitelj, karijera i zajednica), razumijete važnost holističkog pristupa za razumijevanje sebe i uticaj integracije poslovnog i privatnog života na kvalitet liderstva, te preuzmete vještine savremenog lidera na potpuno besplatnom seminaru „Holistički pristup liderstvu”!

Seminar će se održati u subotu, 10. decembra, u moderno opremljenim prostorijama BusinessAcademy, kao i putem live streama, koji možete pratiti iz udobnosti svog doma.

Broj mjesta je strogo ograničen, zato požurite i odmah popunite jednostavnu prijavu, odaberite opciju načina praćenja besplatnog seminara i započnite put do uspjeha!

Šta zapravo označava holistički pristup

Posljednje dvije godine su nam dokazale da ne možemo lahko predvidjeti šta nas očekuje u budućnosti. Sigurno je da će i u narednoj godini promjene i neizvjesnost i dalje biti glavne teme, dok će zbog sve većih izazova krize nastati stalna potreba za hibridnom radnom snagom i za pravednim, raznolikim i inkluzivnim organizacijama. Uspostavljanje ravnoteže među glavnim aspektima našeg života, te savremene kompetencije i vještine vodstva biće ključne za ostvarivanje uspjeha.

Tradicionalna kompetencija vodstva odnosi se na ponašanje – opisuju se željene radnje, ali se zanemaruju karakterne osobine, koje su ključne za njihovo izvođenje. Holistički pristup predstavlja potpuniji model sposobnosti vođenja, koji stavlja pojedinca u centar zbivanja, te uključuje njegovo tijelo, um (emocije i misli) i duh, vjerujući da je cjelina veća od zbira svojih dijelova. Ako želite biti vođa koji utjelovljuje te karakteristike ili ako želite usvojiti ovaj model vodstva kao vlastiti stil života i primijeniti ga u sva četiri elementa svog života, započnite sa inovacijama i promjenama odmah – redefinirajte i usvojite novo kulturno razmišljanje na potpuno besplatnom seminaru u organizaciji najtraženije poslovne škole u regionu – BusinessAcademy!

Vaš predavač na seminaru „Holistički pristup liderstvu” biće Nazif Hasanbegović, ekspert u oblasti liderstva i certificirani trener sa više od 15 godina relevantnog profesionalnog iskustva. Nazif će vam govoriti o mogućnostima individualnog treniranja vodstva i kako ono može biti vrlo učinkovit način razvijanja samosvijesti i izgradnje holističkih praksi, kao i o stvaranju vlastitog modela vodstva utemeljenog na očekivanjima i mogućnostima. Uostalom, svi programi liderstva naglašavaju važnost izgradnje svijesti o sopstvenim vrijednostima i razumijevanja načina na koji četiri ključna elementa našeg života (ja, obitelj, karijera i zajednica) utiču jedan na drugi i djeluju u sinergiji.

Vrijeme je da donesete pravu odluku za sebe i svoju karijeru

Učešćem na seminaru steći ćete napredna praktična znanja u domenu savremenog liderstva, savladati princip postizanja ravnoteže između glavnih aspekata života i od stručnjaka dobiti odgovore na sva pitanja, te konkretne savjete i upute za razvoj vaše karijere i postizanje ličnog i poslovnog uspjeha. Ako želite ostvariti poziciju lidera, koja u biznis svijetu često služi kao sinonim za funkciju menadžera, ili napredovati do nje, desetomjesečni program Strategijski i operativni menadžment je pravi izbor za vas!

"Trenutno sam zaposlena kao Country Manager u jednoj renomiranoj IT kompaniji. Razlog što sam upisala BusinessAcademy je da steknem nova znanja i iskustva, ali i zbog menadžerske pozicije koja mi je nedavno dodijeljena. Ona sa sobom nosi određene izazove koje je trebalo savladati. BusinessAcademy je došla kao ključni alat u svemu tome – pomogla mi je da steknem nova znanja i iskustva i da svoje trenutne sposobnosti dovedem na viši nivo. Kao sigurne beneficije pohađanja BusinessAcademy istakla bih savršenu atmosferu na interaktivnim predavanjima, savjete, ideje i iskustva stručnih predavača, sjajnu ekipu i besplatne seminare, koji su doprinijeli bogatom znanju koje je sam stekla i dodatnom napretku u karijeri”, rekla je Irma Konaković, polaznica Cambridge poslovnog programa iz Sarajeva.

Fleksibilan način školovanja putem savremene Distance Learning platforme ili tradicionalno školovanje u moderno opremljenim salama BusinessAcademy, praktičan rad sa stručnjacima u oblasti menadžmenta, te svjetski priznati certifikati, kao što su ICM, Cambridge i mnogi drugi, te brojne dodatne mogućnosti za razvoj karijere, omogućit će vam da svoje menadžerske kompetencije naplatite bilo gdje u svijetu, a dokaz za to su mnogobrojni uspješni polaznici BusinessAcademy.

Vrijeme je da donesete pravu odluku i već sada, prijavom na jedinstveni seminar BusinessAcademy, započnete sa izgradnjom puta do samog vrha – liderske pozicije u privatnoj i poslovnoj sferi. Požurite jer je broj mjesta ograničen.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave