Da vam novac ne bude briga, već sredstvo uspjeha

Prijavite se na besplatan seminar iz upravljanja finansijama

18.09.2023. 09:51 / Izvor: Akta.ba
Suzana Sikimi

Od vještine upravljanja novcem direktno zavisi kvalitet ličnog i profesionalnog života.

Bez obzira na to da li je riječ o planiranju ličnog budžeta ili rukovođenju korporativnim finansijama, od vještine upravljanja novcem direktno zavisi kvalitet ličnog i profesionalnog života. Ono što mnogi možda ne znaju jeste da je to vještina koja se i te kako može savladati.

Jedinstvenu priliku za nešto tako imat ćete na besplatnom seminaru „Osnove finansija: Efikasno vođenje ličnih i korporativnih finansija”, koji organizuje prestižna škola za sticanje poslovnih znanja i vještina – BusinessAcademy.

Seminar se održava u subotu, 23. septembra, u 10 časova, u moderno opremljenim prostorijama BusinessAcademy u Sarajevu. Kako bi bio obezbijeđen visok kvalitet nastave i kako bi svaki prijavljeni polaznik dobio adekvatnu pažnju predavača, broj mjesta je strogo ograničen. Stoga, ukoliko želite da ovladate važnim znanjima za efikasno upravljanje finansijama i postizanje ličnih i profesionalnih ciljeva, požurite i prijavite se na vrijeme.

Sa polaznicima koji rezervišu svoje mjesto biće kontaktirano telefonom radi potvrde učešća, a oni koji ne budu u mogućnosti da prate ovaj besplatni seminar uživo moći će to da urade putem organizovanog live streama.

Finansijska pismenost – ključna vještina današnjice

U današnje vrijeme, kada cijene neprekidno rastu, poznavanje finansija važno je ne samo za uspjeh već i za opstanak. Iako je riječ o jednoj od osnovnih vještina za život, finansijska pismenost se gotovo i ne uči u školama iako bi mogla značajno da unaprijedi živote mnogih pojedinaca. Istovremeno, u poslovnom svijetu posebno su cijenjeni stručnjaci koji pomažu kompanijama da naprave značajnu uštedu, ali i da pametno investiraju novac i ostvare profit, a jedna od njih je i naša predavačica na seminaru – Suzana Sikimić.

Zahvaljujući svom temeljnom poznavanju finansijskih procesa i neprevaziđenim analitičkim vještinama, Suzana Sikimić je dugogodišnja finansijska direktorica jedne od najuspješnijih regionalnih kompanija Nelt d. o. o. za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Albaniju. Predavačica će na seminaru sa polaznicima podijeliti dobro čuvane tajne zanata i naučiti ih kako da iskoriste novac za svoj lični i profesionalni uspjeh.

akta

Polaznici ovog seminara će kroz interaktivne vježbe, praktične primjere i razmjenu mišljenja imati prilike da steknu dublje razumijevanje osnovnih principa izrade budžeta, planiranja investicija i upravljanja dugovanjima. Pored toga, oni će naučiti da analiziraju finansijske izvještaje i na osnovu njih donose pametne odluke kada je riječ o prihodima i rashodima, odnosno da naprave uspješnu strategiju za ostvarivanje svojih finansijskih ciljeva.

Ovladajte konkretnim znanjima koja ćete moći odmah da primijenite u svom ličnom ili profesionalnom životu.

BusinessAcademy – za one koji žele više

Kada jednom ovladate osnovnim znanjima iz finansija, otvorit će vam se neslućene mogućnosti. Polaznici koji nakon seminara požele da prodube svoje znanje i nauče sve o finansijama i poslovanju trebalo bi da razmisle o upisivanju BusinessAcademy.

U zavisnosti od svojih afiniteta, na ovoj ustanovi za samo 12 mjeseci možete steći praktična i upotrebljiva znanja iz finansija na programima Finansijski menadžment, Investicioni menadžment i berzansko poslovanje, Menadžment prometa nepokretnosti ili izabrati neku od 13 profitabilnih poslovnih oblasti današnjice i steći vrijedne međunarodno priznate certifikate.

Ne dozvolite da vas novac kontroliše – umjesto toga, naučite kako da vi upravljate njime. Požurite i prijavite se na besplatan seminar na BusinessAcademy.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave