Napredne mogućnosti

Dobro došli u novu eru kreativnosti i inovacija u web dizajnu

20.06.2023. 13:59 / Izvor: Akta.ba
Seminar

Jeste li spremni iskoristiti najnovije tehnologije, internet i AI alate, kao i mnoge druge neograničene mogućnosti napredne IT industrije u novoj digitalnoj eri?

"Google vještačkom inteligencijom mijenja način online kupovine”, „Adobe predstavio AI alat Firefly fantastičnih mogućnosti” i „Instagram uskoro dobija svoj AI chatbot” samo su neki od naslova koje svakodnevno možete pročitati na naslovnim stranama portala, što dokazuje nevjerovatno brzu digitalnu revoluciju i uticaj vještačke inteligencije (AI), kojoj se prilagođava IT industrija. Jeste li spremni iskoristiti najnovije tehnologije, internet i AI alate, kao i mnoge druge neograničene mogućnosti napredne IT industrije u novoj digitalnoj eri? Vrijeme je da prestanete biti puki posmatrač tehnološke revolucije, koja se svakodnevno odvija oko nas. Spoznajte i iskoristite najnovije mogućnosti, budite u korak sa trendovima i sa sigurnošću zakoračite u svijet promjena u brzorastućoj IT sferi – web dizajnu!

Seminar „Nova era kreativnosti i inovacija u web dizajnu” je idealna i potpuno besplatna prilika koju pruža ITAcademy svima onima koji žele iskoristiti prednosti najnovijih tehnologija, osigurati da stranice budu vrhunski dizajnirane, funkcionalne i privlačne, ostaviti jak utisak na posjetioce i osigurati zvanje vodećeg web dizajnera nove digitalne ere, bez obzira na njihov nivo iskustva u oblasti web dizajna! Vaš vodič kroz novu eru web dizajna biće pionir IT industrije Igor Dugonjić, koji će vas kroz svoje dugogodišnje iskustvo upoznati sa popularnim tehnikama, zadivljujućim alatima za stvaranje moderne i atraktivne web stranice od početka do kraja i dati savjete kako da svoje dizajnerske vještine učinite revolucionarnim, podstaknete svoju kreativnost i započnete ili unaprijedite svoju profitabilnu IT karijeru web dizajnera.

Prijavite se i rezervišite svoje mjesto već sada na seminaru „Nova era kreativnosti i inovacija u web dizajnu”, koji će se održati u subotu, 24. juna, na ITAcademy u Sarajevu, ali i putem live stream prenosa seminara.

Otkrijte najnovije trendove u web dizajnu: Brzo, jednostavno i privlačno

Da li ste znali da je prosječno vrijeme pažnje korisnika samo 8 sekundi, te da čovjekov mozak obrađuje vizuelni sadržaj čak 60.000 puta brže od tekstualnog? Ove činjenice nam govore koliko je zapravo važna funkcija web stranica. Web dizajn se neprestano razvija i mijenja, a praćenje trendova u dizajnu ključno je da biste imali ažuriranu web stranicu prema kriterijima i zahtjevima tržišta. Posljednje što želite je da izgubite potencijalne posjetioce i klijente zbog zastarjelog izgleda vaše web stranice i njene neusklađenosti sa modernim web standardima. Koje su odlike dobre web stranice u 2023. godini? Koji trendovi i alati postaju ključni za uspješnost brenda i ostvarivanje prihoda?

Najnovije trendove i standarde za web dizajn koje su već obilježili 2023. godinu možemo opisati u samo tri riječi: brzo, jednostavno i privlačno! Krenimo od brzine, pristupačnosti i dostupnosti web stranica novog doba kao ključnih standarda web dizajna. Brzina učitavanja je godinama osnovna komponenta korisničkog iskustva (UX) i optimizacije za pretraživače (SEO). Istraživanja pokazuju da je, ako se vaša web stranica učitava duže od 3 sekunde, velika vjerovatnoća da će je posjetioci napustiti i vjerovatno se nikada više neće vratiti. Primjer za to je poznati Pinterest, koji je smanjio vrijeme čekanja za 40%, što im je povećalo promet na pretraživačima i registraciju korisnika za 15%. Pristupačnost i dostupnost web stranice utiče na postizanje dobrog korisničkog iskustva, poboljšava SEO i pomaže da ostvarite veći doseg, prilagođavajući stranicu svakom posjetiocu, uz jednostavnu navigaciju primjerenu različitim uređajima, korištenje elemenata za osobe sa invaliditetom i tehnika inteligentnog učitavanja sadržaja kao što je tzv. lazy loading (lijeno učitavanje) i sl. Minimalistički dizajn smatra se jednim od najučinkovitijih pristupa u web dizajnu. Najčešće koristi bijelu boju ili paletu svijetlijih nijansi, kao i minimalan broj elemenata na web stranici, čime se postižu jednostavnost, funkcionalnost i bolje korisničko iskustvo. Međutim, ove godine se kao trend nametnuo i tzv. tamni režim stranica, ali i šareni minimalizam, koji podrazumijeva korištenje energičnih i jarkih boja i nijansi, poput plave, crvene, žute i ljubičaste. Gradijenti već duži niz godina predstavljaju jedan od najpopularnijih trendova u web dizajnu, gdje se uz kombinaciju dvije ili više boja stvara efekat sjenčenja i dubine, odnosno dimenzionalnosti web stranice, najčešće u pozadini i naslovima. Art Deco se također nameće kao jedan od vodećih trendova kroz upotrebu simetričnih i geometrijskih oblika, ali i spajanjem fotografija sa njima, fokusirajući se na jačanje brendiranja, smanjenje očnog pritiska i zadržavanje posjetilaca. Implementacija smart videa, prilagođenih ilustracija, animacija, 3D elemenata, chatbotova i virtuelne stvarnosti su još neki od načina da svoju web stranicu prilagodite novoj eri web dizajna i istaknete se u odnosu na konkurenciju!

Za stvaranje uspješne web stranice nije dovoljno samo pratiti i koristiti najnovije trendove, već je potrebno biti kreativan, stručan i imati odgovarajuće vještine iz oblasti dizajna kako bi se postigao željeni učinak. Zato je sada pravo vrijeme da učite od najboljih, istražite i savladate nove trendove i tehnike web dizajna i započnete izgradnju profitabilne dizajnerske karijere na besplatnom seminaru „Nova era kreativnosti i inovacija u web dizajnu”! Šta vas sve očekuje na inspirativnom seminaru, saznajte u nastavku.

seminar

Zakoračite u novu eru web dizajna

Sa sigurnošću zakoračite u novu eru web dizajna na besplatnom seminaru ITAcademy koji će vam predstaviti najnovije alate i trendove, pomjeriti granice vaše kreativnosti i pružiti vam cjelovitu sliku o promjenama u oblasti web dizajna i novim mogućnostima web dizajnera, kao i osnove za početak vlastite avanture u uzbudljivoj novoj eri web dizajna!

Uz stručnog i iskusnog predavača Igora Dugonjića savladat ćete najvažnije aspekte cjelokupnog procesa stvaranja atraktivne web stranice, počevši od osnova web dizajna, uključujući ulogu dizajna u korisničkom iskustvu, razlikovanje web dizajna i web developmenta, popularnih praksi alata i resursa u procesu dizajna, raspoloživih pristupa (HTML/CSS/JS ili CMS sistemi, self ili online hosted CMS-ovi), preko kreiranja intuitivnog i stimulativnog korisničkog interfejsa (UI) i optimizacije web stranica za različite veličine ekrana i orijentacije, pa sve do teorije boja i tipografije, layout i grid sistema, integracije multimedije, performansa i optimizacije web stranice.

Iskustva učesnika i razvoj njihovih karijera pomoću ITAcademy garantuju fantastičnu atmosferu, nova poslovna poznanstva, sticanje vještina i znanja koje će vam Igor Dugonjić prenijeti na pojednostavljen način. Pored toga, predavač će vam približiti kreiranje uspješnih web stranica modernog doba kroz realne primjere iz svog dugogodišnjeg iskustva. Za sve one koji žele postati pravi stručnjaci za izuzetno popularnu oblast web dizajna ITAcademy je omogućila upis po specijalnim uslovima na popularno jednogodišnje praktično školovanje. Zato požurite sa prijavom i iskoristite besplatnu priliku da iskoristite novu eru kreativnosti i inovacija i preuzmete vodeću poziciju web dizajnera stvarajući savremene web stranice koje će korisnike ostaviti bez daha, a vama donijeti profit i traženu IT karijeru!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave