Najnoviji trendovi

Budućnost je stigla: Otkrijte moć AI-ja na uzbudljivom seminaru ITAcademy

23.05.2023. 13:44 / Izvor: Akta.ba
AI tehnologija

Želite otkriti kako iskoristiti nevjerovatne mogućnosti AI tehnologija?

Želite otkriti kako iskoristiti nevjerovatne mogućnosti AI tehnologija? Zanima vas kako će primjena vještačke inteligencije preoblikovati tržište rada i koja IT zanimanja će biti najtraženija u budućnosti, donoseći nevjerojatne finansijske prihode? Kakav će uticaj AI imati na ulogu developera i IT stručnjaka u budućnosti?

Iskoristite neponovljivu priliku da budete među prvima koji će saznati odgovore na najaktuelnija pitanja o budućnosti IT sektora – pridružite se potpuno besplatnom seminaru „AI & Software Development”, koji organizuje ITAcademy! Uz tehnološkog direktora sa višegodišnjim predavačkim i programerskim iskustvom Emira Pušku, steći ćete uvid u najnovije trendove AI tehnologija i vještine koje će vas izdvojiti iz mase, te moći da obezbijedite sebi mjesto u dinamičnoj IT industriji. Spoznat ćete uticaj i sve veću ulogu vještačke inteligencije i saznat ćete kakve su predikcije kada je riječ o popularnom sektoru programiranja.

Bez obzira na vaše trenutno znanje o AI alatima, te da li ste početnik ili iskusni IT profesionalac željan novih znanja, na ovom seminaru steći ćete uvid u sveobuhvatnu sliku primjena AI tehnologija koje će oblikovati našu budućnost. Seminar će se održati u subotu, 27. maja, sa početkom od 10 časova, na ITAcademy u Sarajevu, dok će biti obezbijeđen i live stream seminara.

Prijavite se već sada jer je broj mjesta ograničen.

Uticaj ubrzanog razvoja vještačke inteligencije

Pred našim očima se posljednjih nekoliko godina odvija potpuna evolucija digitalnog svijeta uslijed razvoja izuzetno moćnih alata AI (Artificial Intelligence), koji se sve više osposobljavaju da oponašaju osnovne ljudske aktivnosti poput razmišljanja, učenja, planiranja i donošenja odluka, dovodeći u pitanje ne samo integraciju čovjeka i industrija sa novom tehnologijom već i promjene same suštine našeg postojanja. Inovacije vještačke inteligencije su već znatno preoblikovale način na koji živimo, komuniciramo i radimo. Stoga je ključno biti u korak sa vremenom i informisan o najnovijim trendovima, perspektivama i mogućnostima koje AI pruža. Međutim, šta nas tek očekuje u budućnosti?

Ubrzan razvoj vještačke inteligencije (AI) i njen uticaj na IT sektor postaju sve više očiti, a najbolji pokazatelj je savremena i pojednostavljena funkcija programera. Sve napredniji AI alati developerima omogućavaju da kompleksne zadatke pretvore u jednostavne za samo nekoliko minuta – od procesa kodiranja i optimizacije algoritama, preko poboljšanja performansi i otkrivanja grešaka, pa sve do predviđanja potreba korisnika i prilagođavanja učinkovitosti razvoja aplikacija. Besplatni seminar „AI & Software Development” u organizaciji vodeće ustanove za savremenu IT edukaciju pružit će vam sve potrebne i provjerene informacije o pravcu razvoja AI-ja sa fokusom na programiranju.

Predavač i iskusni profesionalac Emir Puška podijelit će s vama dragocjeno znanje i savjete koji će vam poslužiti za vaš karijerni napredak. Upoznat ćete se sa najvažnijim principima i najnovijim trendovima razvoja AI-ja, od osnovnih pojmova i glavnih AI tehnika, do pristupa AI-ju zasnovanog na pravilima i logici, i uspješno ćete savladati tu materiju. Osim toga, upoznat ćete se i s tehnikom machine learning, jednom od najmoćnijih tehnika AI-ja, te tranzicijskim hibridnim sistemima. Također, saznat ćete o ograničenjima AI-ja i kako savjesno pristupiti AI-ju, prepoznati njegove kvalitete, tačnost i pouzdanost, te uskladiti njegovu upotrebu s etičkim i sigurnosnim standardima.

Zato ne propustite ovu posebnu priliku da steknete neophodno znanje o AI tehnologijama, koje možete odmah implementirati na trenutnoj radnoj poziciji ili, zahvaljujući njima, započeti potpuno novu, izuzetno traženu i visoko plaćenu karijeru developera!

Budućnost rada: Zanimanja koja dolaze i profesije koje blijede

Neosporna činjenica je da vještačka inteligencija postiže sve veća dostignuća u IT sektoru, gdje je i nastao pojam AIOps (vještačka inteligencija za IT operacije), čime se poboljšava proces automatizacije, dok vještačka inteligencija generiše znatno kvalitetniji sadržaj. Uslijed njenog uticaja, sve neophodnije upotrebe i brojnih promjena koje AI donosi IT sektoru, budućnost tržišta rada dobija potpuno novi oblik. Na seminaru ITAcademy „AI & Software Development” učesnici će imati priliku da dobiju stručne odgovore na pitanje koje zanima mnoge: Koja zanimanja će biti najtraženija i najplaćenija u budućnosti, te kako će AI alati uticati na IT stručnjake i developere?

Stručni predavač Emir Puška će s vama podijeliti predikcije o razvoju radnih mjesta u IT sektoru, uključujući stvaranje novih pozicija i mogući nestanak određenih zanimanja, fokusirajući se na promjene koje očekuju developere širom svijeta. Također, steći ćete uvid u finansijske aspekte ovih poslova i saznati koja zanimanja će donositi najveće prihode. Osim što ćete saznati o perspektivama budućeg razvoja AI tehnologija i evoluciji IT radnih mjesta, seminar vam pruža priliku da usvojite vještine koje su vam potrebne da ostvarite vaše najambicioznije ideje i pronađete svoje mjesto u dinamičnom IT svijetu.

Zato podsjećamo da se prijavite za seminar na vrijeme i otvorite vrata prema perspektivnoj karijeri!

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave