Logosoft kurs: 700 Managing Microsoft Teams

08.12.2022. 15:03 / Izvor: Akta.ba
Logosoft

Ostao vam je samo još jedan dan da se prijavite na oficijelni Microsoft kurs MS - 700 Managing Microsoft Teams.

Ostao vam je samo još jedan dan da se prijavite na oficijelni Microsoft kurs MS - 700 Managing Microsoft Teams. Na ovom kursu, polaznici će se upoznati s različitim alatima za upravljanje Teams-om, sigurnosnim komponentama, kao i komponentama za usklađenost za Teams, mrežne zahtjeve za Teams implementaciju, kao i različite Teams postavke i polise za upravljanje kolaboracijom i komunikacijom u Teams-u. Polaznici će naučiti Teams arhitekturu. Dodatno, naučit će integraciju između Microsoft Teams-a i različitih worload-a i servisa u Microsoft 365. Bit će predstavljeno i na koji način se može pripremiti okruženje za Microsoft Teams implementaciju, uključujući sigurnosne komponente i komponente za usklađenost u Teams-u, kao i mrežne postavke. U konačnici, polaznici će naučiti kako kreirati i upravljati timovima i kanalima komunikacije. Dodatno, bit će predstavljene postavke i polise za upravljanje kolaboracijom i komunikacijom u Microsoft Teams-u. Kurs se održava u prostorijama Logosofta, a svoje mjesto rezervišite najkasnije do 09.12.2022. do 15:00 slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba

MS - 700 Managing Microsoft Teams

Datum: 12.12.2022.

Cijena : 700,00 KM + PDV

Trajanje kursa:  4 dana

SPECIJALNA POGODNOST: Za kompanije koje prijave više od jednog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

NAPOMENA: U cijenu kursa je uključena oficijelna Microsoft e-knjiga, vaučer za polaganje Microsoft ispita u roku od 6 mjeseci od završetka edukacije, oficijelni Microsoft Certificate of Achievement te pristup labovima 180 dana nakon završetka edukacije. Ovaj kurs je priprema za polaganje ispita Exam MS-700: Managing Microsoft Teams, koji je uslov za sticanje certifikata Microsoft 365 Certified: Teams Administrator Associate.

Opis kursa:

Ovaj kurs je namijenjen onim polaznicima koji su zainteresovani da nauče kako radi Microsoft Teams ili oni koji žele da polože Microsoft Teams Administrator Associate certifikacijski ispit. Microsoft Teams administrator planira, implementira, konfiguriše i upravlja Microsoft Teams-om s fokusom na efikasnu i efektivnu komunikaciju i kolaboraciju u Microsoft 365 okruženju. Microsoft Teams Administrator treba biti u mogućnosti da planira, implementira, upravlja timovima, chat-om, aplikacijama, kanalima komunikacije, sastancima, audio/video konferencijama, događajima koji su uživo, pozivima te Teams certificiranim uređajima. Microsoft Teams Administrator ima iskustva u integracji Microsoft Teams-a sa SharePoint, OneDrive, Exchange, Microsoft 365 Grupama i drugim Microsoft ili aplikacijama drugog vendora. Microsoft Teams Administrator razumije i sarađuje s drugim rolama i radnim pozicijama, poput mreže, voice-a, identiteta, pristupa, uređaja, licenciranja, sigurnosti, usklađenosti, upravljanja informacijama i usvajanjem znanja od strane korisnika.

Više informacija o kursu...

Polaznici će se upoznati sa sljedećim modulima:

Modul 1: 
Upoznavanje s Microsoft Teams-om

Modul 2: 
Planiranje i implementacija Microsoft Teams-a

Modul 3: 
Implementacija upravljanja ''životnim ciklusom'' Microsoft Teams-a

Modul 4 : 
Monitoring Microsoft Teams okruženja

Modul 5 :
Upravljanje pristupom za eksterne korisnike

Modul 6 : 
Implementacija sigurnosti za Microsoft Teams

Modul 7 :
Implementacija usklađenosti za Microsoft Teams

Modul 8 :  
Planiranje i konfiguracija mrežnih postavki za Microsoft Teams

Modul 9 :
Kreiranje i upravljanje timovima

Modul 10: 
Upravljanje kolaboracijom za chat i kanale

Modul 11: 
Upravljanje aplikacijama za Microsoft Teams

Modul 12: 
Upravljanje sastancima i eventima (događajima)

Modul 13:
Konfiguracija i upravljanje Microsoft Teams Rooms i uređajima za Teams

Modul 14:
Upravljanje i postavke za numerativne telefonske planove

Modul 15:
Upravljanje postavkama i polisama za Teams Phone

Modul 16 :
Otklanjanje problema za audio, video i klijente

Predavač

Nedim Sadović ima preko 15 godina radnog iskustva u IT industriji te posljednjih 5 godina drži predavanja na skoro svim regionalnim IT konferencijama, kao što su MSNetwork, Microsoft Community, Windays, ATD i druge. Posjeduje preko 40 certifikata iz oblasti MCSA, MCSE, MCTS, MCDST, a među prvim u svijetu je dobio sljedeće certifikate: MCSA Windows server 2012, MCSA Windows Server 2016, MCSE Cloud Platform and Infrastructure i MCSE Server Infrastructure.
Primarno se bavi predavanjem, testiranjem i administriranjem Microsoft Servera, a uživa i u zabavljanju publike na konferencijama na kojima učestvuje te vrlo često dobije najviše ocjene za svoja predavanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave