Privredna komora FBiH

Izgradnja kapaciteta mikro, malih i srednjih preduzeća u domenu zelene ekonomije

31.01.2023. 11:57 / Izvor: Akta.ba
Seminar

Privredna/Gospodarska komora FBIH u okviru projekta "Business Information Huba", koji se implementira u okviru šireg EU4BusinessRecovery projekta.

Privredna/Gospodarska komora FBIH  u okviru projekta  "Business Information Huba", koji se implementira u okviru šireg EU4BusinessRecovery projekta, a finansira Evropska Unija i Vlada SR Njemačke poziva mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP), na BESPLATNU OBUKU na temu: "IZGRADNJA KAPACITETA MIKRO, MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA (MMSP) U DOMENU ZELENE I CIRKULARNE EKONOMIJE.”

Online obuka će se održati 10.02.2023. (petak) sa početkom u 10h.  Prijavu za učešće je moguće izvršit putem linka najkasnije do četvrtka, 09.02.2023. godine. Detaljna agenda bit će naknadno dostavljena prijavljenim učesnicima obuke. Prijavljeni učesnici se mole da dan pred obuku, provjere junk/spam foldere u slučaju da su link za pristupanje obuci i agenda završili u neželjenoj pošti.

Za postizanje klimatski neutralne, cirkularne ekonomije i održive industrije namjerava se transformirati cijeli industrijski sektor u narednih 25 godina. Jednom riječju od sada će se sve javne politike u EU morati posmatrati kroz prizmu održivosti. Šta to znači za mikro, mala i srednja preduzeća, koje su njihove obaveze i koraci na putu ka implementaciji zelene i cirkularne ekonomije u svom poslovanju, te koje su razlike između zelene i cirkularne ekonomije su samo neka od pitanja o kojima ćemo razgovarati na predstojećoj obuci.

Poziv za obuku namijenjen je svim mikro, malim i srednjim prduzećima (MMSP), sa posebnim fokusom na kompanije iz metalnog i drvnog sektora.

Motiv realizacije projekta Business Information Hub je pretvaranje teških vremena za mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) u svojevrsnu priliku, transformacijom trenutne situacije alternativnim putevima koji će istaći upotrebu pametnih i online alata, te tako omogućit nastavak poslovanja i u ovim izazovnim vremenima.

Više informacija o projektu dostupno je ovdje.

Projekat EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini  da nastave sa poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog učinka pandemije Covid-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milion eura). EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine. Za više informacija, posjetite www.eu4business.ba.

Za dodatna pitanja o projektu molimo vas kontaktirajte :

Anela Karahasan, Projekt menadžer

email: a.karahasan@kfbih.com

tel: 38733 566 333, i

Armin Hodžić, Tim lider

email: a.hodzic@kfbih.com

tel: 38733 566 308

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave