Lideri u izgradnji fotonaponskih postrojenja

Kompanija ETMAX game changer na konferenciji o energetskoj budućnosti

25.01.2024. 12:32 / Izvor: Akta.ba
etmax

Game changer koferencije je kompanija ETMAX, koja duže od deceniju razvija oblast projektovanja i izgradnje fotonaponskih postrojenja.

Vrhunski učesnici i govornici oblikovat će diskusije i panel sesije na ovom prestižnom događaju koji će biti održan 8. i 9. februara u Banjoj Luci, uključujući regionalne lidere industrije, stručnjake u oblasti obnovljivih izvora energije, donosioce odluka i inovatore.

Banju Luku očekuje dva dana izvrsnih predavanja, razgovora i zaključaka.

Balkan Solar Summit nije samo mjesto za učenje i razmjenu iskustava, već i platforma za povezivanje i stvaranje novih poslovnih prilika u dinamičnom sektoru obnovljivih izvora energije. Banjaluku će ovog februara, pored predstavnika kompanija iz BiH i Srbije, posjetiti i predstavnici kompanija iz Kine, Turske, Egipta i drugih zemalja.

Game changer i ovogodišnjeg Balkan Solar Summita je kompanija ETMAX, koja duže od deceniju razvija oblast projektovanja i izgradnje fotonaponskih postrojenja.

„Mi u ETMAX-u opredjeljeni smo da na BALKAN SOLAR SUMMIT-u zajedno sa našim partnerima, globalnim liderima i premium proizvođačima, kompanijama Fronius i Qcells, predstavimo svoja dostignuća, kao i razvoj tehnologije u oblasti solarne industrije.

Ove godine posebnu pažnju ćemo posvetiti velikim projektima, po kojima smo prepoznatljivi, njihovom strateškom i infrastrukturnom značaju za nas i za region. Osvrnućemo sa na važnost velikih projekata u oblasti solara, u smislu promjene energetske slike, značajnog povećanja udijela obnovljivih izvora energije u ukupnom energetskom miksu, te šta to znači da budući razvoj,“ istakao je gospodin Siniša Maksimović, direktor kompanije ETMAX.

Ovogodišnji događaj predstavlja jedinstvenu priliku za direktno uključivanje u najaktuelnije razgovore o budućnosti energetike i davanje doprinosa oblikovanju energetske politike u regionu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave