ZELENA TRANZICIJA

ETMAX na Jahorina ekonomskom forumu

28.04.2023. 13:30 / Izvor: Akta.ba
jef

ETMAX ove godine učestvuje prvi put na ovom, regionalno značajnom dešavanju, kao pokrovitelj i učesnik panela.

Jahorina je ove godine, šeti put zaredom domaćin Jahorina ekonomskog foruma, koji je jedan od regionalno važnih događaja, jer okuplja brojne sagovornike, donosioce odluka, poslovnu zajednicu i brojna poznata imena iz svijeta nauke,  biznisa, kulture, sporta, medija  i drugih oblasti.

ETMAX ove godine učestvuje prvi put na ovom, regionalno značajnom dešavanju, kao pokrovitelj i učesnik na panelu pod nazivom "Zelena tranzicija i nove tehnologije kao dio strategije ka klimatskoj neutralnosti", koji se održava drugog dana konferencije.

Teme kao što su zelena tranzicija, postizanje i održavanje klimatske neutralnosti su izuzetno aktuelne i svakim danom se o ovim važnim pitanjima sve više govori. Tokom panela, ETMAX je ukazao na dobre prakse, koje primjenuje u oblasti projektovanja i izgradnje fotonaponskih sistema, kao i na važnost kreiranja održivih radnih mjesta u sektoru korištenja obnovljivih izvora energije.

Razvoj nauke i tehnologije, kao i njihova primjena, te brze promjene i inventivnost su stvorile dinamičnu tehnološku sliku današnjeg društva, ali su nas suočile i sa izazovima, kao što su ekološki otisak privrednih aktivnosti, afirmacija zelenih tehnologija, a kao najvažnija odrednica izdvaja se postizanje održivog pristupa, uobzirujući  dostignutu  današnju brzu dinamiku, koja karakteriše kako biznis, tako i druge oblasti.

Sve su ovo važne odrednice o kojima će se razgovarati u okviru panela, a dobrim dijelom i u okviru drugih tema, kojima će Jahorina eknomski forum posvetiti pažnju, jer ovo dešavanje je prepoznato po relevantim sagovornicima, kao i zaključcima kojima se ukazuje na aktuelne momente i buduće pravce razvoja.

ETMAX kao preduzeće koje je posvećeno tehnološkom razvoju, prati dešavanja koja imaju za cilj da ukažu na važnost regionalne saradnje, posebno u oblastima koje su prepoznate kao  nosioci razvoja, a što obnovljivi izvori energije sigurno jesu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti