BHM i GIZ realiziraju program obuke za komercijaliste

24.09.2013. 10:18 / Izvor: eKapija.ba
BHM i GIZ realiziraju program obuke za komercijaliste

BHM d.o.o. Zenica u saradnji sa GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) Projektom "Podrška obrazovanju odraslih" razvija i realizira program obuke za komercijalne poslove.

BHM d.o.o. Zenica u saradnji sa GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) Projektom "Podrška obrazovanju odraslih" razvija i realizira program obuke za komercijalne poslove.

Prva grupa nezaposlenih lica i lica koji su zaposleni kao komercijalisti u zeničkim kompanijama počela je obuku 10.9.2013. godine. Svi polaznici obuke su visokoobrazovani sa predznanjem ili iskustvom iz ekonomske struke i solidnim poznavanjem informacionih tehnologija.

Intenzivna, cjelodnevna obuka će trajati deset dana. Obuku za komercijaliste i terenske komercijaliste vode konsultanti s bogatim iskustvom iz oblasti koje se obrađuju:

  1. Tehnike prodaje
  2. Osnove financija i računovodstva
  3. ICT u komercijalnim poslovima.
  4. Marketing i prezentacija.

Danas se traže komercijalisti koji umiju razmišljati, biti kreativni, koji vladaju tehničkim vještinama, dobro poznaju savremene tehnike prodaje, lokalne uvjete na tržištu, dobro rade u timu, a istovremeno su u stanju da samostalno rade i odlučuju.

Na tržištu rada u BiH su najtraženija lica za komercijalne poslove i trenutno su to slijedeća zanimanja:

  • Komercijalist
  • Trgovac/Prodavač
  • Prodajni predstavnik
  • Menadžer prodaje
  • Unapređivač prodaje/Merchandiser.

BHM nudi novu obuku pod nazivom Obuka za komercijalne poslove, koja osposobljava kandidate za bilo koje od traženih zanimanja. Obuka za komercijalne poslove obuhvata cjeline (module) koje se mogu kombinirati tako da se pokriju sva zanimanja u ovoj oblasti. Program obuke će obezbijediti da kandidat ostvari postavljeni cilj u razvoju svoje profesionalne karijere u nekoliko faza, što odgovara savremenim zahtjevima tržišnog poslovanja i sve prisutnijem zahtjevu za cjeloživotno osposobljavanje.

Program obuke za komercijalne poslove obuhvata slijedećih 6 modula:

modul 1.Poslovno komuniciranje i tehnike pregovaranja

modul 2.Marketing i prezentacija

modul 3.Osnove financija i računovodstva

modul 4.Osnove obligacionog prava

modul 5.Tehnike prodaje

modul 6.ICT u komercijalnim poslovima.

 

 

Modul 1

Modul 2

Modul 3

Modul 4

Modul 5

Modul 6

Trajanje (sati)

16

16

14

8

26

16

Komercijalist/terenski komercijalist

 

X

X

 

X

X

Menadžer prodaje

X

X

X

X

X

X

Prodajni predstavnik

X

X

X

X

X

X

Unapređivač prodaje /Merchandiser

 

X

X

 

X

 

Trgovac/Prodavač

 

 

 

 

X

 

 

Obuka se sastojati iz predavanja i radionica sa temama koji će se u određenoj mjeri prilagođavati ciljnoj grupi, kako po obimu, tako i po nivou (pristupu) obrade određene materije.

Kandidati na kraju obuke polažu ispit i zavisno od odabranih modula dobivaju odgovarajući certifikat. Uslov za pristupanje na ispit je prisustvo na nastavi i aktivno sudjelovanje u radionicama i praktičnim vježbama seminara.

Svim kandidatima iz grupe pilot  projekta će biti omogućeno da polažu ispite za međunarodni certifikat GCL®- Global Commerce Licence

Nakon pilot projekta obuke za komercijaliste BHM Zenica će nastaviti razvijati i unapređivati ovaj program obuke prema zahtjevima i potrebama tržišta i pojedinih kompanija.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave