Obuka za menadžere malih i srednjih preduzeća iz metalske industrije

25.12.2013. 09:12 / Izvor: eKapija.ba
Obuka za menadžere malih i srednjih preduzeća iz metalske industrije

Obuka će se održati 26. i 27. decembra 2013. godine sa početkom u 09:00 sati u konferencijskoj sali hotela Terme (Hoteli Ilidža, Hrasnička cesta 14) u Sarajevu.

Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) u okviru projekta koji finansira EU “Povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i jačanje prekograničnih veza u metalskoj industriji – EUMETAL 2 organizuje dvodnevnu obuku za menadžere malih i srednjih preduzeća iz oblasti metalske industrije iz prekograničnog područja BiH i Srbije.

Obuka će se održati 26. i 27. decembra 2013. godine sa početkom u  09:00 sati u konferencijskoj sali hotela Terme (Hoteli Ilidža, Hrasnička cesta 14) u Sarajevu.

Cilj obuke je jačanje ljudskih kapaciteta malih i srednjih preduzeća, njihovih organizacionih i pregovaračkih vještina, kao i upoznavanje sa osnovnim principima upravljanja, rukovođenja i pravilima modernog menadžmenta. Na obuci će biti obrađena tema “Organizacija, vođenje i interna komunikacija” koja obuhvata zahtjeve, probleme i praktična iskustva modernog menadžmenta i tema “Pristup prodaji, proširenje tržišta, pregovaranje” koja će obuhvatiti načine povećanja konkurentnosti i strategije razvoja prodajno orijentisane organizacije.

Projekt “Povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i jačanje prekograničnih veza u metalskoj industriji – EUMETAL 2” finansira Evropska unija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija - BiH. Ukupna vrijednost projekta je 365.432 EUR od čega je Evropska unija finansirala oko 83% u iznosu od 304.070,34 EUR, a preostalih 17% tj. 61.361,66 EUR finansiraju SERDA i RRA Zlatibor.

 

PREUZMI DOKUMENT:
Program.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave