Radionica: Financije malih kompanija

24.01.2014. 10:45 / Izvor: eKapija.ba
Radionica: Financije malih kompanija

Želite razumijeti kako zaista funkcioniše jedna kompanija? Imate nedoumice u vezi sistema PDV-a i fiskalizacije? Učestvujte u radionici FINANSIJE MALIH KOMPANIJA i steći ćete temeljna znanja.

Želite razumijeti kako zaista funkcioniše jedna kompanija?

Imate nedoumice u vezi sistema PDV-a i fiskalizacije?

Učestvujte u radionici FINANSIJE MALIH KOMPANIJA i steći ćete temeljna znanja i vještine neophodne za planiranje, izvještavanje, kontroling i donošenje ispravnih finansijskih odluka jer je vještina upravljanja finansijama ključna funkcija za poslovni uspjeh.

POSLOVNA RADIONICA

FINANSIJE MALIH KOMPANIJA

Temeljna znanja iz oblasti finansija s posebnim osvrtom na režim PDV-a

1. Februar subota 10.00-16.00 – Hotelu Europe Sarajevo

 Kome je radionica namjenjena?

Seminar je namjenjen svima koji žele pokrenuti malu kompaniju, ili već jesu pa žele razumijeti kako njihova kompanija zaista funkcioniše, ekonomistima i svim uposlenicima finansijskih i računovodstvenih odjela u kompanijama, a posebno onima koji bi to željeli postati.

 Zašto prisustvovati radionici?

Seminar će vam omogućiti jasniji uvid u sistem PDV-a u BiH i dati preporuke kako ispravno voditi evidenciju o svojim obavezama u PDV sistemu. Steći ćete temeljna znanja i vještine neophodne svakom poduzetniku jer je vještina upravljanja finansijama najkritičnija poslovna funkcija i upravo to uspješne poduzetnike čini uspješnim.

Kakav je sadržaj radionice?

Seminar obrađuje  finansijsko planiranje, finansijska kontrolu, donošenje finansijskih odluka i finansijske izvještaje. Također se objašnjava i Zakon o PDV-u, porezni bilans, način sravnjenja obaveze prema UIO, obračun kamata na redovne obaveze PDV-a i akcize, te izmjenjene PDV prijave i naknadno  utvrđen dug, te posebne sheme koje se primjenjuju u pojedinim privrednim oblastima, kao i procedure po zahtjevu za povrat PDV-a i poreznog kredita.

Ko su predavači?

Benita Bašić je finansijski menadžer za međunarodnu saradnju sa 7 godina iskustva u oblasti indirektnih poreza u BiH, a bavila se tumačenjem i primjenom Zakona o PDV-u, predlaganjem i izradom pravilnika i obrazaca za PDV, te savjetovanjem poreskih obveznika u svim sferama indirektnog oporezivanja.

Amela Spahić je certificirani računovođa, a svoje znanje i iskustvo stekla je obrazovanjem i dugogodišnjim radom. Angažovana je kao menadžer računovodstva i finansija, što je pozicija koja podrazumijeva detaljnu analizu prihoda, praćenje svih finansijskih procesa.

Kako učestvovati?

Za učešće na seminaru potrebno je da popunite online formular i izvršite uplatu kotizaciju. Rok za prijave je najmanje 24h prije početka seminara – koji se održava u hotelu Europe u Sarajevu.

Ko je organizator?

KURGAN d.o.o. - Azize Šaćirbegović bb/27, 71000 Sarajevo

Tel:+387 33 911 882  +387 33 911 882 Fax:+387 33 922 345  Email: training@kurgan.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave