Najave/ SEMINARI I EDUKACIJE

U Sarajevo stiže marketinški "mag" Saša Savić

Saša Savić, jedan od najcjenjenijih marketinških stručnjaka u svijetu, održat će 27. novembra u Sarajevu na Academy 387 predavanje pod nazivom "Marketing je mrtav. Živio marketing"

20.11.2015. 13:40 / Izvor: Akta.ba

Saša Savić, jedan od najcjenjenijih marketinških stručnjaka u svijetu, održat će  27. novembra u Sarajevu na Academy 387 predavanje pod nazivom  "Marketing je mrtav. Živio marketing"

Savić će govoriti o "braku" između kreativnosti i brojeva, kampanjama sa svrhom, te šta predstavlja umjetnost rasta.

Sarajlija Saša Savić je iz CEO Mediacoma, medijske agencije broj 1 u Sjedinjenim Američkim Državama i dobitnik je prestižne nagrade Media Maven, a ove godine je proglašen i medijskim direktorom godine, prema izboru AdWeek magazina.

Tajna Sašinog međunarodnog uspjeha je u pronalaženju novih puteva i modela za gradnju brendova, najčešće kroz kombinaciju kreativnosti i nove tehnologije.

Među srednjom generacijom Savić je poznat kao jedan od osnivača i popularnih voditelja prijeratnog Omladinskog programa Radija Sarajevo. Međunarodnu karijeru je počeo u Pragu, gdje od 1993. radi za McCann-Erickson, da bi se 1998. preselio u New York gdje mu je povjeren management medija za globalne klijente Universal McCanna.

Tokom narednih osam godina kreirao je i vodio medijske strategije za Coca-Colu, Microsoft , Mastercard, Intel, Jack Daniels i mnoge druge globalne brandove.

Tokom 2006., Savić preuzima dužnost globalnog direktora za Procter&Gamble, čije se aktivnosti protežu u 85 država u svijetu, da bi 2010. preuzeo funkciju Chief Operating Officer-a za Havas Media North America. 

Saša Savić kao pasionirani ribolovac, se odrekao svog honorara za ovo predavanje kako bi se sva prikupljena sredstva preusmjerila za poribljavanje rijeke Neretve.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave