U Sarajevu druga konferencija Koalicije za jači glas male privrede

02.07.2014. 12:03 / Izvor: eKapija.ba
U Sarajevu druga konferencija Koalicije za jači glas male privrede

Na konferenciji će biti predstavljena iskustva u radu i dostignuća u poboljšanju poslovnog okruženja organizacija civilnog društva, Platforma rada malih i srednjih preduzeća.

U Sarajevu će sutra biti održana Druga konferencija koalicije za jači glas male privrede - Uloga civilnog sektora u poboljšanju poslovnog okruženja za mala i srednja preduzeća, u organizaciji Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar.  

Na konferenciji će biti predstavljena iskustva u radu i dostignuća u poboljšanju poslovnog okruženja organizacija civilnog društva, Platforma rada malih i srednjih preduzeća u kojoj su predstavljeni zahtjevi i preporuke za poboljšanje poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini, rezultati monitoring promjena u poslovnom okruženju kao i preporuke za poboljšanje rada razvojnih projekata koje finansiraju strani donatori. 

U radu Konferencije očekuje se učešće predstavnika javnog sektora svih nivoa vlasti, Delegacije Evropske unije u BiH, udruženja malih i srednjih preduzeća, organizacija civilnog društva, poslovnog sektora, medija i drugih institucija. 

Konferencija se održava u sklopu projekta „Koalicija za jači glas male privrede“ kojeg provodi Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar u saradnji sa partnerima Nezavisni biro za razvoj – (NBR) Gradačac, Udruga poduzetnika i poslodavaca - (UPIP) Žepče, Centar za promociju lokalnog razvoja - (PLOD) Bihać, Udruženje drvoprerađivača - (DRVO-PD) Prijedor i Nevladinom organizacijom COSPE Italija.   

Projekat finansira Evropska unija kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA 2012), a sufinansira Federalno Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, te partneri. Održavanje konferencije je podržao i OXFAM.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave