Zašto mladi odlaze iz zemalja Zapadnog Balkana?

Najave / DOGAĐAJI

Zašto mladi odlaze iz zemalja Zapadnog Balkana?

06.06.2019. 08:52 / Izvor: Akta.ba

Nacionalni demokratski institut u Bosni i Hercegovini u partnerstvu sa višestranačkom grupom mladih (Grupa 9) koja je formirana uz podršku NDI-ja, organizira regionalnu konferenciju “Emigracije mladih iz zemalja Zapadnog Balkana - rješenja kroz politike”, a prijatelj konferencije je Institut za razvoj mladih KULT.

Konferencija će biti održana  od 7. do 9. juna 2019. godine u Hotelu Swissotel (sala Geneva) u Sarajevu.

Zašto mladi ljudi odlaze iz regije – bit će centralno pitanje konferencije, a ovoj temi govorit će kao uvodničari i gosti konferencije Šefik Džaferović - član Predsjedništva BiH, Eric Nelson - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH, te  Robert Benjamin - Regionalni direktor NDI za Centralnu i Istočnu Europu.

Gosti konferencije između ostalih bit će i Vesna Pusić, zastupnica u Saboru Republike Hrvatske te lideri i liderice iz svijeta politike iz BiH, Republike Sjeverne Makedonije, Rumunije i Srbije.

Podatke o odlascima mladih i njihovim motivima prezentirat će predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT iz Sarajeva, nevladine organizacije Srbija 21 iz Beograda i Fondacije Friedrich Ebert sa sjedištem u Sarajevu, a u raspravama će učestvovati i brojni stručnjaci iz različitih oblasti iz BiH i zemalja regiona Zapadnog Balkana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave