Repertoar multiplex Cinema City od 04. - 10.11.2010. godine

03.11.2010. 10:02 / Izvor: eKapija.ba
Repertoar multiplex Cinema City od 04. - 10.11.2010. godine

Multiplex Cinema City nastavio je rušiti rekorde gledanosti proteklog vikenda u kojem je od ukupno 7000 gledatelja preko 2500 prošlo kroz dvorane u nedjelju 31. oktobra za vrijeme održavanja velike promotivne akcije Noć Vještica. Pored rekordno posjećenih 3D naslova "Slagalica strave" i "Avatar" program multiplexa Cinema City od 04.novembra biće obogaćen za još jedan hit horor naslov i novi sinhronizovani animirani hit te početkom pretprodaje ulaznica za jedan od najočekivanijih naslova 2010.godine.

Program u novoj filmskoj sedmici predvodi horor triler "Đavo" (Devil) koji je premijerno prikazan u rasprodanim projekcijama za vrijeme akcije Noć Vještica. Mladi autor John Erick Dowdle, tvorac kultnog horora "Quarantine" radio je izuzetno napeti i klaustrofobični triler prema scenariju tvorca klasika "Šesto čulo", velikog M. Night Shyamalana a u naslovnim ulogama gledamo Briana Messinu, zadnji put viđenog u hitu "Julie &Julia" te prelijepu Bojanu Novaković, zvijezdu hit trilera "Na rubu tame".

Film koji je do sada samo na američkim kino blagajnama inkasirao preko 30 miliona dolara govori o pet neznanaca iz Filadelfije koji započinju još jedan rutinski dan. Ušetaće u poslovnu zgradu i ući u lift. Nakon što se isti zaglavi ubrzo se počinju dešavati užasne stvari a sumnja u to ko je odgovoran za sve prebacuje se s jednog na drugog... sve dok ne dođu do užasavajuće istine: jedan od njih je sam Đavo...

Za najmlađe gledatelje i njihove roditelje Cinema City od 04.novembra priprema pravi praznik u vidu novog nastavka hit animirane avanture "Artur 3: Rat dvaju svjetova". Kultni francuski autor Luc Besson, autor klasika "Peti Element" i "Nikita" režira i završni nastavak hit animirano igranog serijala nastalog prema njegovim bestseller knjigama knjigama za djecu o avanturama dječaka Artura u minijaturnoj zemlji Minimejaca i njegovoj borbi protiv zlog tiranina Maldazarda. U filmu glasove glavnim karakterima i ovaj put posuđuju sjajni hrvatski glumci Filip Grladinović, Marija Škaričić, Robert Ugrina i Siniša Popović pa ga ravnopravno mogu pratiti i oni najmlađi gledatelji.

Maltazard je uspio prijeći u ljudski svijet. Njegov je cilj jednostavan: okupiti veliku vojsku i osvojiti svijet. Čini se da samo Arthur može osujetiti njegove planove, no prvo se mora vratiti u svoju spavaću sobu i na normalnu veličinu! Pješice, biciklom, automobilom, pa čak i Harleyjem Davidsonom – Arthur i njegovi prijatelji trebat će svu moguću pomoć u konačnom obračunu s Maltazardom.

Cinema City od 04. novembra najavljuje početak pretprodaje ulaznica za još jedan hit naslov akcije Noć Vještica "Pirahna 3D" te novo ostvarenje Zacka Snydera, tvorca blockbustera „300“ kompjuterki animirani spektakl "Legenda o čuvarima 3D" koji na repertoar dolaze 11. novembra. Od 04. novembra na blagajnama multiplexa Cinema City kreće i pretprodaja ulaznica za jedan od najočekivanijih filmova godine, prvi dio završnog nastavka epskog fantazijskog serijala "Harry Potter i darovi smrti" čija će Svjetska premijera 18.novembra označiti početak velike promotivne akcije Blockbuster Season 2010.

Svi zainteresovani i dalje i oko objekta multiplexa Cinema City kao i u blizini svih predajnika blue4u putem bluetooth konekcije svojih mobilnih telefona mogu preuzeti aktuelni repertoar projekcija multiplexa Cinema City te najave aktuelnih filmskih naslova i osvojiti gratis ulaznice za projekcije i combo pakete multiplexa.

Sve detalje i upute oko 3D projekcija u multiplexu Cinema City, bluetooth oglašavanja, pretprodaje ulaznica za "Pirahna 3D" uz koje će gledatelji učestvovati u nagradnoj igri agencije Sol Azur u kojoj kao glavnu nagradu mogu osvojiti putovanje "Spring Break 2011" za četiri osobe, ulaznica za "Legendu o čuvarima 3D" i "Harry Potter i Darovi Smrti", programa prikazivanja aktuelnih naslova, te usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti.

Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza