Napušta Sarajevo i BiH

Vlado Podany ogorčen odlukom da u Sarajevu na godišnjicu OI pjeva Tony Cetinski

08.01.2024. 12:55 / Izvor: Akta.ba
toni cetinski

Osim mnogobrojnih građana ogorčenih zbog ove odluke, javio se i bosanskohercegovački pijanist i kompozitor Vlado Podany.

U februaru se obilježava 40. godišnjica održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, a povodom te značajne godišnjice najavljen je i koncert hrvatske zvijezde Tonyja Cetinskog ispred Vječne vatre. 

Direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda na svojim Facebook profilima najavili su koncert poznatog hrvatskog pjevača.

"Obilježavanje 40. godina od održavanja ZOI 84 i poklon našem gradu, građanima i turistima. Sarajevo je opet centar Evrope i svijeta u svakom smislu kako davne 1984. godine tako i danas. Dobrodošli", poručili su.

Najava gostovanja Cetinskog dovela je do rasprava na društvenim mrežama, te su uslijedile brojne reakcije. Osim mnogobrojnih građana ogorčenih zbog ove odluke, javio se i bosanskohercegovački pijanist i kompozitor Vlado Podany.

Nezadovoljan odlukom, kaže, da zbog ove odluke napušta Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

"Odvratno, 40 godina od Olimpijade a vi dovlačite nekog ko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine. Tony je super, vrhunski izvođač ali što se volite uvlačiti u guzove svima van granica naše zemlje. Sram da vas bude. Ugasili ste nam umjetnike, kulturu, sreću i uvozite je da bi opravdali vaše “uloge” u tome. Zato napuštam Sarajevo i BiH. Sa ‘vama’ ne želim da dijelim ni zrak", napisao je kategorično Vlado Podany.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza