Popularizacija brdskog biciklizma: Cross-country u Vogošći

01.01.2005. 00:00 / Izvor: eKapija.ba
Popularizacija brdskog biciklizma: Cross-country u Vogošći

Klub brdskog biciklizma Puls i Bike Doctor 22. aprila organizuju cross-country utrku Vogošća Cup 2012. u kojoj će učestvovati entuzijasti brdskog biciklizma iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Na utrku koja će se održati u Vogošći moći će se prijaviti biciklisti svih starosnih skupina i kategorija, a organizatori potcrtavaju kako je staza u Vogošći idealna i za početnike u ovom sportu jer nije previše zahtjevna.

Staza počinje na parking hotela "Park" u Vogošći i asfaltom dužine 1 km se penje do "single track" staze koja dalje ide kroz šumu. Dio staze sa zemljanom podlogom ima dužinu od 7 km i spušta se na donji dio Radića potoka, nakon čega opet slijedi asfaltna podloga od 1 km. Staza se završava namjestu na kojem je počela, kod hotela "Park", a kategorije koje to trebaju, istim putem nastavljaju sljedeći krug, navode organizatori

Svi takmičari morat će nositi kacige, a organizatori će pred takmičenje omogućiti i tehnički pregled kako bi se osigurala ispravnost bicikala te rizik utrke sveo na minimum.

Nakon utrke svi takmičari će moći uživati u besplatnom obroku i piću, a nagrade za prva tri mjesta u elite kategoriji iznosit će po 300, 200 i 100 KM. Za ostale takmičarske kategorije bit će predviđene vrijedne robne nagrade.

Bez obzira što će u takmičenju učestvovati i elitni biciklisti poput Hasana Gušića, bit Vogošća Cupa 2012 će biti promovisanje i popularizacija brdskog biciklizma, kako u Vogošći, tako i širom naše zemlje. Organizatori stoga, prvenstveno, pozivaju sve entuzijaste brdskog biciklizma i one koji to žele postati na lijepu zabavu i druženje koje će, kako oni kažu ovaj događaj zasigurno ponuditi.

Sponzori utrke su Murai Komerc, Eol Petrol Sarajevo, TI Petrol, Maksumić Komerci mnogi drugi

eKapija.ba/Oslobođenje

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza