Jahorina: Sve spremno za "Svjetsko vojno prvenstvo u skijanju"

28.01.2011. 15:57 / Izvor: SRNA
Jahorina: Sve spremno za 'Svjetsko vojno prvenstvo u skijanju'

Pripreme za 51. Svjetsko vojno prvenstvo u skijanju, koje će 21. februara biti održano na stazi za nordijske discipline Dvorišta, u podnožju Jahorine, u završnoj su fazi, a generalna proba za ovo prvenstvo biće Kup "Jahorinska bajka" rekao je Srni šef nordijskog centra Dvorišta Miroslav Goreta.

"`Kup Jahorinska bajka` jedno je od značajnijih takmičenja koje prije svega obiluje nagradama za sve sportiste, a ove godine imaće karakter međunarodnog takmičenja, jer očekujemo nastupe ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i naravno BiH", rekao je Goreta, koji obavlja dužnost sekretara SK "Romanija" - Pale i direktora biatlon reprezentacije BiH.

On je istakao da je 51. Svjetsko vojno prvenstvo u skijanju najznačajniji ski događaj u posljednjih 20 godina na ovim prostorima .

Prema njegovim riječima, organizatori su s obzirom na značaj ovoga takmičenja zatražili stručnu i materijalnu pomoć od Slovenije, Hrvatske i Makedonije.

Goreta je izrazio nezadovoljstvo zbog loše saradnje sa Turističkim savezom grada Istočno Sarajevo, ističući da u njihovim zvaničnim turističkim ponudama staza i ponuda nordijskog centra Dvorišta nema nigdje, dok su na promociji sezone koja je bila na Jahorini bili gurnuti u stranu iz nepoznatih razloga.

"Ono što mi je žao, kao čovjeku koji je dugo godina tu, gdje sam praktično uložio sve svoje i stručno i fizičko znanje i umjeće u ovaj nordijski centar, jeste to što on nije povezan sa Olimpijskim centrom Jahorina jer to ipak čini ukupnu turističku ponudu. Nažalost Dvorišta se vrlo se malo pominju", naveo je Goreta.

On je izrazio želju za boljom saradnjom sa Olimpijskim centrom i naglasio da Dvorišta već sad raspolažu sa sadržajima koje mogu da ponude i takmičarima i turistima i rekreativcima.

Goreta je najavio i održavanje dva takmičenja, i to već sutra "Kup Grijanje invest Pale" i u nedjelju "Kup Alpina žiri". Nordijski centar Dvorišta očekuje učešće više od 125 takmičara.

Goreta je napomenuo da je do kraja sezone u planu održavanje "Fis trka- Otvoreno prvenstvo Pala".

On je istakao da su u toku razgovori sa Smučarskom zvijezdom Slovenije o učestvovanju njihovih najboljih takmičara, učesnika Svjetskog kupa.

"Prije svega riječ je o Petri Majdić i mislim da ćemo uspjeti da je dovedemo na ove prostore da nam bude promoter nordijskog skijanja", naveo je Goreta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza