Novi pothvat Tuzle: Aerobikom u vodi u obaranje Guinnessovog rekorda

03.09.2011. 08:28 / Izvor: eKapija.ba
Novi pothvat Tuzle: Aerobikom u vodi u obaranje Guinnessovog rekorda

Tuzlaci se spremaju da svijetu još jednom pošalju pozitivnu sliku iz Bosne i Hercegovine. Ovoga puta riječ je o obaranju Guinnessovog rekorda u aerobiku u vodi, manifestaciji planiranoj za 23.septembar ove godine na Panonskim jezerima.

Iako je tek ozvaničen početak kampanje za novog Guinnessa u Tuzli i Tuzlanskom kantonu veliko je interesovanje za ovaj događaj. Dokaz tome je i nekoliko stotina već registrovanih za učešće u manifestaciji LeTz Aqua dance. Organizatori, Radio Kameleon i Agencija Colosseum Tuzla, uz partnere Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, općinu Tuzla i Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, ističu da su dobro došli svi ljudi dobre volje koji se žele prvenstveno zabaviti.

Napominju da se za učešće u obaranju Guinnessovog rekorda u aerobiku u vodi registrovati mogu na www.letz.ba a od naredne sedmice i na štandovima koji će, za tu priliku, biti postavljeni na nekoliko mjesta u Tuzli i na Panonskim jezerima. Želja je da 23. septembar Panonica bude mjesto ispunjeno smijehom, dobrim rasploženjem i cjelodnevnim druženjem. Iako manifestacija nosi naziv LeTz Aqua dance, nije riječ o klasičnom plesu, kažu organizatori.

"Riječ je o aqua aerobiku koji je u posljednje četiri godine ustaljen na Panonskim jezerima", kaže Jasmin Zahirović, jedan od vođa aerobika u projektu te dodaje da zato očekuju veliki odziv prvenstveno mladih.

Činu svečanog obaranja Guinnessovog rekorda prethodit će Survivor igre na vodi. Preko 20 igara je u opticaju a za ekipe koje učestvuju u njima sponzori projekta obezbijedit će vrijedne nagrade.

Govoreći o pomenutim igrama, inicijator i ove ideje za Guinnessa ,direktor Kameleon radija Zlatko Berbić, kaže da su to igre prilagođene građanima te da za njih ne treba poseban napor.

U survivor igrama takmičit će se osam ekipa sastavljenih od mješovitih parova, po tri djevojke i isto toliko momaka. Igre su koncipirane tako da kompletna ekipa dolazi do izražaja što znači da je ekipa jaka onoliko koliko je jak najslabiji njen član. I to nije sve. Uporedo sa igrama na vodi „teći“ će i takmičenje za najboljeg DJ. Tako će mladi talenti imati priliku da pokažu šta znaju pa možda čak naprave i novu muzičku scenu, istaknuto je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza