Interes za sarajevski polumaraton nadmašuje očekivanja!

01.09.2008. 13:20 / Izvor: eKapija.ba
Interes za sarajevski polumaraton nadmašuje očekivanja!

Sarajevski polumaraton (21km), najznačajniji sarajevski sportski događaj u 2008 godini, će biti održan 21 Septembra 2008 godine. Ovom izuzetno važnom projektu podršku pružaju prije svega: Grad Sarajevo, Grad Istočno Sarajevo, Francuska Ambasada, UNDP, atletski klubovi Bosna i Slavija te udruženje građana “Marathon” Sarajevo.

Start trke će biti u 10h, ispred tržnog centra Tom u Lukavici, a cilj ispred olimpijske dvorane Zetra. Svi detalji vezani za upis, treninge ili informacije o trci se mogu naći na web stranici Udruženja “Marathon” Sarajevo: www.sarajevomarathon.ba . Udruženje građana “Marathon” Sarajevo je ujedno i glavni kordinator organizacijskih aktivnosti.

Slogan ovogodišnjeg polumaratona je “Uključi me” i vezan je za temu socijalne inkluzije odnosno poziva na uključivanje i promociju uključenosti kao poželjne društvene prakse. Kako bi odista sve kategorije naših sugrađana mogle biti uključene i ovaj veliki sportski događaj, na isti dan će biti organizovana i šetnja od Skenderije do Zetre gdje se očekuje prisustvo nekoliko hiljada rekreativaca, poručuju organizatori.

"Ovom prilikom posebno želimo istaći interes za trku, koji prelazi očekivanja organizatora. Web stranica www.sarajevomarathon.ba je bila posjećena gotovo hiljadu puta u zadnja dva mjeseca i bilježi posjete iz svih dijelova svijeta. Najaktivniji su: SAD, Francuska, Nizozemska, Španija, Svajcarska, Hrvatska i Velika Britanija. Ovi podaci su veoma ohrabrujući i obećavaju značajan međunarodni karakter sarajevskog polumaratona", saopćeno je.

Već su zabilježene i registracije trkača iz gore navedenih zemalja a UG “Marathon” intenzivno radi na daljnjem omasovljavanju polumaratona i sklapanju saradnje sa organizatorima sličnih trka širom svijeta. Kanada, Makedonija, Mađarska, Hrvatska i Srbija su već pozitivno odgovorile na poziv na saradnju i slanje trkača.

Sarajevski polumaraton, koji je odličan primjer saradnje gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo kao i međunarodnih organizacija, očekuje prisustvo od oko 300 trkača na startu trke.

Sponzori koji pružaju podršku sarajevskom polumaratonu su: Synergy Leo Burnett, Recognita, Schneider Electrics, Sarajevo Graduate School of Business, Lafuma BiH, www.sportsport.ba a u toku su pregovori i sa nekoliko drugih kompanija i organizacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza