Najava za 23. izdanje "Društva znanja" za 10.01.2009. godine

08.01.2009. 15:27 / Izvor: eKapija.ba
Najava za 23. izdanje 'Društva znanja' za 10.01.2009. godine

23. izdanje emisije "Društvo znanja" koje produciraju Foto Art Sarajevo i BH Telecom donosi nekolicinu priča koje se bave aktuelnim pitanjima inovacija i energetskih problema.

Tako će biti prezentiran primjer profesora sarajevskog Mašinskog fakulteta Mugdima Pašića koji je u saradnji sa kolegama sa američkog Univerziteta Delaware oborio poznatu teoriju centroida koja se bavi vezama uspjeha u poslovanju i lociranja proizvodnih objekata.

U BH Telecomu pronašli su primjer mladog inovatora koji je zaslužan za proizvod koji korisnici mogu skinuti sa portala kompanije, a koji nosi naziv BH.komunikator.

Tematski se bave danas vrlo urgentnim pitanjem energetskih resursa i borbe za novootkrivene izvore fosilnih goriva, poput onih na Arktiku.

U ovom izdanju emisije bit će portretiran naučni rad i karijera dekana Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu profesora Keme Sokolije, koji pripada generaciji sarajevskih studenata elektrotehnike koji su izrasli u izvanredne inženjere zaslužne za izgradnju Energoinvesta i ekonomski bum.

U rubrici izlog knjige ekipa emisije Društvo znanja predstavlja djelo "Principi marketinga" autora Filipa Kotlera, svjetski priznatog marketinškog stručnjaka i profesora koji nedavno gostovao i u Sarajevu.

Gledaoci mogu nastaviti igrati nagradnu igru u kojoj osvajaju pet vrijednih proizvoda moderne tehnologije.

Sadržaji `Društva znanja` mogu se čitati i na blogu www.drustvoznanja.blogger.ba , a kontakt adresa redacije je dz@fotoart.ba .

Emisija je na programu u subotu 10.01.2009 u 15 sati i 30 minuta, te reprizno nedjeljom u 9 sati ujutro.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza