Kyocera predstavila 10 novih multifunkcijskih uređaja

08.09.2016. 14:12 / Izvor: Akta.ba
Kyocera predstavila 10 novih multifunkcijskih uređaja

Svaki od uređaja u novoj TASKalfa seriji predstavlja fleksibilno središte za razmjenu informacija, koje uključuje široki raspon najsavremenijih tehnologija.

Kyocera Document Solutions, jedna od vodećih svjetskih kompanija u području rješenja za upravljanje dokumentima, predstavila pet novih kolor i pet novih crno-bijelih A3 multifunkcionalnih uređaja, koji su savršeno integrisani u Kyocera Document Services koncept (MDS - Managed Document Services).

Kada je u pitanju upravljanje dokumentima, novac se izgubi u nekoliko područja: vanjsko printanje zbog ograničenih mogućnosti in-house štampača i multifunkcijskih uređaja; zbog nepravilnog upravljanja tonerom i neučinkovito korištenje mnogih pojedinačnih funkcija uređaja u procesu upravljanja dokumentima. Svi ovi postupci često predstavljaju velik finansijski teret preduzeća. Kyocera MDS koncept uključujući niz novih TASKalfa uređaja, riješit će navedene poslovne probleme.

Udobnost i kvalitet ispisa u boji

Nova Kyocera TASKalfa 6052ci serija nudi brzinu ispisa od 25 do 60 stranica u minuti. Zahvaljujući potpuno novom dizajnu tonera sa širim rasponom boja i rezolucijom od 1200x1200 dpi pri punoj brzini ispisa, nudi izvrstan kvalitet ispisa u boji. Kompanije koje žele posebno visoko kvalitetne ispise u boji ili imaju vrlo složene procese rada, četiri od pet novih modela nude dodatni Fiery kontrolor ispisa. Osim toga, uređaj može vršiti ispis na različitim formatima papira, poput SRA3 (plus A3 format), banner papir, tab divider sheets i papir s težinom do 300 gsm.

Upravljanje potrošnim materijalom

Nova Kyocera TASKalfa 6052ci i 6002i serija su opremljeni sa bravom za toner, koji sprečava korisnike od prerane i nepotrebne zamjene tonera. Unutar Kyocera MDS koncepta, koristeći alate i usluge za upravljanje ispisom može se vidjeti količina tonera koja je potrebna da se isporuči kao i mjesto za isporuku. Korisnici su tako pošteđeni zvati dobavljača za isporuku.

Optimiziranje toka dokumenata

U mnogim kompanijama nisu optimizirana okruženja za ispis, jer se koriste uređaji kao što su štampači, skeneri, MFP-ovi i fax strojevi različitih proizvođača. Svaki od tih uređaja posebno zauzimaju prostor i troše vrijedne resurse. Radnici se moraju nositi s različitim korisničkim interfejsovima, koji su teret i smanjuju radnu učinkovitost. Kyocera MDS pomaže kompanijama da se oslobode nereda i potpunosti optimiziraju njihovo upravljanje dokumentima. Funkcionalnosti novih TASKalfa uređaja su prilagođene za podršku uspješnih radnih tokova dokumenata. Brzina skeniranja je zagarantovana sa MFP dual scan dokument procesorom sa kapacitetom do 270 listova. U saradnji s jednim od Kyocera rješenja, kompanije će lakše provesti svoje digitalne transformacije.

Male organizacije - različite potrebe

Dvije nove serije višenamjenskih uređaja, TASKalfa 3011i i 3511i, su dizajnirani kako bi se zadovoljile potrebe manjih organizacija, kao što je poslovnica ili udaljeni uredi, male škole ili instituti. Međutim, oni nude isti korisnički interfejs i nivo sigurnosti kao TASKalfa 6052ci i 6002i serije.

"Kao i kod svih Kyocera multifunkcijskih uređaja, naglasak je na rješenjima koja korisnicima zaista trebaju", rekao je Bernhard Koll, voditelj proizvoda u KYOCERA Document Solutions Europe. "Svaki od uređaja u novoj TASKalfa seriji predstavlja fleksibilno središte za razmjenu informacija, koje uključuje široki raspon najsavremenijih tehnologija."

TASKalfa 2552ci / 3252ci / 4052ci / 5052ci / 6052ci i TASKalfa 3011i/3511i/4002i/5002i/6002i su dostupni u cijeloj regiji od 1. septembra

 Za sve potrebne informacije o Kyocera uređajima, molimo obratite se Xenon forte d.o.o. prodajnom timu na tel: 033 765 165 ili na mail adresu info@xenon-forte.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza