Osiguran i prenos na otvorenom

Koncert Sarajevske Filharmonije: "Nigdje nema da proslavu Nove godine počinjete ovako…"

29.12.2023. 10:42 / Izvor: N1
pozorište

Trideseti jubilarni Novogodišnji koncert Sarajevske Filharmonije biće održan na trgu ispred Narodnog pozorišta.

U nedjelju, 31.12. počinje jedinstveni spektakl u Sarajevu. Trideseti jubilarni Novogodišnji koncert Sarajevske Filharmonije biće održan na trgu ispred Narodnog pozorišta. Prvi put biće i livestreaming na otvorenom.

Novogodišnji koncert je kruna uspješne godine za Sarajevsku Filharmoniju.

“Prvi put imamo stream za svu našu publiku koja nije mogla doći do karte za koncert, kao i za sve ostale građane i goste. Ovdje smo prvi. Prema mojim saznanjima, nigdje nema da počinjete proslavu Novu godinu na trgu uz ovakav koncert. Koncert će završiti oko početka centralnog događaja ispred Vječne vatre”, rekao je Vedran Tuce, direktor Sarajevske Filharmonije.

Za Sarajevsku Filharmoniju, 2023. godina bila je godina za pamćenje, navodi direktor Tuce. Bilo je mnogo novih projekata, projekata koji su zaživjeli kao tradicionalni.

“Po stotom rođendanu Filharmonije. Po najvećem dostignuću u životu jednog umjetnika, ne desi se svakome da nastupa sa Rikardom Mutijem. Nije to samo bio koncert, to je mnogo veći događaj za sve nas, ali i za sve ljude, koji misle da im to nije potrebno, i koji misle da je kultura samo višak u budžet”, naveo je direktor Sarajevske Filharmonije.

U 2024. godini publiku očekuju mnogi drugi projekti. Poseban koncert najavljen je za januar.

“Koncert koji je takođe jedan kuriozitet, poseban za nas. Koncert solista Sarajevske Filharmonije. Dakle, svi ljudi koji su na nekim pozicijama u Filharmoniji, sada će biti solisti. To je koncert koji smo ostavili kao tradicionalni”, rekao je Tuce.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza