Specijalni predstavnik EU podržava Tuzla Film Festival

03.09.2014. 11:39 / Izvor: eKapija.ba
Specijalni predstavnik EU podržava Tuzla Film Festival

Specijalni predstavnik EU u BiH će podržati ovogodišnji Tuzla Film Festival kao njegov Srebreni sponzor. Ovaj "Festival južnoslovenskog filma" nastoji spojiti filmske umjetnike i ljubitelje filma iz regije Zapadnog Balkana treću godinu zaredom.

Specijalni predstavnik EU u BiH će podržati ovogodišnji Tuzla Film Festival kao njegov Srebreni sponzor.  Ovaj "Festival južnoslovenskog filma" nastoji spojiti filmske umjetnike i ljubitelje filma iz regije Zapadnog Balkana treću godinu zaredom.

Tuzla Film Festival (TFF) će se održati od 10. do 14. septembra 2014. godine.

Komentarišući podršku TFF-u, šef Delegacije EU i Specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Peter Sorensen, je rekao:

''Kulturna i regionalna saradnja su ključna područja na koja EU stavlja specijalan naglasak, posebno u budućim državama članicama. Tuzla Film Festival je još jedan primjer kako se ljudi sa bh. kulturne scene nalaze na čelu napora evropskih integracija ove zemlje. Mi imamo duboko poštovanje za njihov predani rad i posvećenost i korisitmo svaku mogućnost da ih podržimo".

Direktor Tuzla Film Festivala, Boris Balta, je rekao:

"Izuzetno smo zadovoljni i počašćeni što je ambasador Sorensen prepoznao naš rad i produktivnost i što je odlučio da podrži kulturne događaje kao što je ovaj naš. Odlučni smo u namjeri da nastavimo raditi istim intenzitetom, šireći kulturnu saradnju na regionalnom nivou, bez obzira na krizu koja je oko nas."

Tuzla Film festival počinje 10. septembra u Bosanskom Kulturnom Centru u Tuzli.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza