Pauza / INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

Nova Canonova digitalna mašina za printanje imagePRESS C10000VP

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, predstavlja novu seriju s vrha ponude – imagePRESS C10000VP, kompanijina prva digitalna mašina za printanje u boji brzine 100 stranica po minuti.

02.12.2015. 09:20 / Izvor: Akta.ba

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, predstavlja novu seriju s vrha ponude – imagePRESS C10000VP, kompanijina prva digitalna mašina za printanje u boji brzine 100 stranica po minuti.

Osmišljena da zadovolji sve veće zahtjeve komercijalnih štamparija i internih odjela za štampu za većim obimom produkcije bez kompromitiranja kvalitete, serija C10000VP postavlja nove standarde u kvaliteti slike i produktivnosti, donoseći tehnološke inovacije koje poboljšavaju propusnost, osiguravaju pouzdano ujednačene boje i precizniju kontrolu registracije, te nude fleksibilno upravljanje ispisnim medijima i fleksibilnu završnu obradu.

Novi uređaj s vrha ponude temelji se na dosadašnjem uspjehu uređaja imagePRESS koji su od svog predstavljanja 2006. stekli zavidan ugled izdržljivih produkcijskih mašina za printanje, dokazane pouzdanosti i kvaliteta. Do današnjeg dana, širom svijeta instalirano je 40 000 uređaja za printanje u boji imagePRESS*, a od toga je širom Europe prodato više od 2000 uređaja iz serije C800 u svega godinu dana od njenog predstavljanja u julu 2014. Sve to ukazuje na veliko povjerenje koje tehnologija uređaja imagePRESS uživa među korisnicima. Ulaganjem u Canonovu tehnologiju imagePRESS i usluge podrške hiljade štamparija širom Europe uspješno su proširile svoje poslovanje novim primjenama i povećanjem produktivnosti.

Serija imagePRESS C10000VP nudi nenadmašan kvalitet i produktivnost u svom razredu te spaja nove karakteristike s dokazanom tehnologijom kako bi otvorila vrata kupcima u novom tržišnom segmentu.  

Optimalna produktivnost i svestranost

Deklariranom brzinom do 100 stranica u minuti, bez obzira na specifičnu masu medija za ispis (do maksimalno 350 g/m2), imagePRESS C10000VP zadržava visoku produktivnost čak i kada je riječ o dugotrajnom ispisu ili ispisu tokom kojeg se koriste različiti mediji, uključujući i posebne medije poput sintetičkih. Toner s tehnologijom Consistently Vivid (CV) nudi poboljšanu efikasnost prijenosa boje i nižu temperaturu učvršćivanja, dajući živopisnu kvalitetu slike čak i na medijima s teksturom. Novi zračni kompresor omogućuje ispis na tanke premazane medije specifične mase od samo 70 g/m2.

Uređaj je zaista svestran zahvaljujući mogućnostima završne obrade koje uključuju novi profesionalni probijač rupa koji podržava različite vrste medija, kao i novu mogućnost linijskog presavijanja. Izbor digitalnih kontrolera – Canonov PRISMAsync ili novi EFI Fiery FS200 – omogućuje štamparijama da odaberu RIP i kontroler koji odgovaraju njihovom okruženju.

Vrhunski kvalitet slike i predvidiva ujednačenost boja

imagePRESS C10000VP podiže kvalitetu slike na novu razinu, postavljajući nova mjerila u segmentu uređaja brzine 100 stranica po minuti. Opremljen istim tonerom CV2 i istim laserom s 32 zrake s tehnologijom Vertical Cavity Service Emitting Laser (VCSEL) kao uspješna serija imagePRESS C800, imagePRESS C10000VP nudi razlučivost od 2400x2400 tpi i živopisan kvalitet ispisa.

Nova jedinica za razvijanje zadržava ujednačenost boja, osiguravajući stabilan ispis čak i kod velikih serija. Tehnologija Multi Density Adjustment dodatno poboljšava ujednačenost boja, omogućujući automatsku korekciju gustoće u stvarnom vremenu, a tu je i linijski spektroskopski senzor koji omogućava dnevnu kalibraciju boja.

imagePRESS C10000VP pomaže štamparijama da ostvare ispis koji je ispravan već iz prvog pokušaja zahvaljujuću sekundarnom prijenosnom pojasu koji poboljšava kontrolu registracije kao i novoj tehnologiji Simple Registration Control koja im pomaže da povećaju produktivnost brzim i jednostavnijim prilagodbama registracije.

Mark Lawn, europski direktor za segment profesionalnog štampanja u kompaniji Canon Europe, kaže: "Optimizacija produktivnosti od izuzetne je važnosti u svim štamparijama. Stoga im je potrebno rješenje na koje se mogu osloniti, a koje daje izvanredan kvalitet slike, predvidljivu ujednačenost boja i preciznu registraciju bez obzira na medij koji se koristi za ispis, te bez ugrožavanja brzine. Nova serija imagePRESS C10000VP savršeno odgovara na upravo takve zahtjeve."

"Zahvaljujući Canonovim neprekidnim inovacijama u seriji imagePRESS, ovi uređaji pomogli su kupcima da iskoriste rast tržišta produkcije u boji. Novi model s vrha ponude imagePRESS C10000VP na čelu je impresivnog portfelja i zorno demonstrira Canonovu trajnu predanost ispunjavaju potreba svojih kupaca. Savršena je i za postojeće korisnike čiji je obim tiska narastao korištenjem serije imagePRESS i koji sada traže kako napraviti sljedeći korak povećanjem produktivnosti štampe u boji visokog kvaliteta, ali i za druge štamparije koje žele iskoristiti prednosti promjena na tržištu."

imagePRESS C10000VP dostupan je od oktobra  2015., a istog mjeseca bio je izložen i na Canon EXPO u Parizu.

*Broj uključuje modele iz serija imagePRESS C1, C1+, C7000VP i C800.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza