Novogodišnji spektakl počinje koncertom mladih virtuoza MuzikArta

29.12.2017. 11:15 / Izvor: Akta.ba
Novogodišnji spektakl počinje koncertom mladih virtuoza MuzikArta

U novogodišnjoj noći, na platou ispred Sarajevo City Centra, nastupit će najveća regionalna zvijezda Zdravko Čolić.

Sve je spremno za početak novogodišnjeg spektakla u Sarajevu. Već u subotu 30. decembra, u 20 sati, na trgu ispred Katedrale, koncertom Omladinskog orkestra "MuzikArt" pod dirigentskom palicom Emira Mejremića, bit će svečano otvorena trodnevna manifestacija koju organiziraju Grad Sarajevo, gradske općine, Kanton i Turistička zajednica KS.

Svi gosti i posjetioci koncerta će biti srdačno dočekani sa pićem dobrodošlice koje je osigurala „Coca Cola“, partner manifestacije. Novogodišnja proslava u Sarajevu, najpoželjnijom novogodišnjoj destinaciji u regiji, započet će najljepšim zvucima muzičkih djela velikih majstora. 

Solisti Adela Šabić i Mario Drmač će uz Hor sevdalinke izvesti neke od najljepših evergreen pjesama. Potom će mladi virtuozi „MuzikArta“ noć uljepšati zvucima valcera i klasičnih kompozicija od  Johanesa Brahmsa do Offenbacha i Straussa. 

U novogodišnjoj noći, na platou ispred Sarajevo City Centra, nastupit će najveća regionalna zvijezda Zdravko Čolić. Program će početi 31. decembra u 21 sat.

Hiljade posjetilaca će uoči nastupa glavne zvijede zagrijati sarajevski bendovi DJ Drop Department i Last Location. U novu godinu će Sarajlije i njihove goste iz regije i cijelog svijeta uz najljepše Čoline pjesme uvesti i spektakularan vatromet.

Trećeg dana, 1. januara novogodišnje slavlje će biti upotpunjeno nastupom sa kultnim sarajevskim bendom Crvenom jabukom ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza