Pauza/ TURIZAM I GASTRO

Popularni Franck kokteli s cold-brew kafom i čajem na PlayMedia Day-u

Za vrijeme pauza na PlayMedia Day-u, svi posjetitelji uživali su i u atraktivnom Latte Artu, a imali su priliku naučiti i pokoji trik od vrhunskih Frankovih barista.

07.06.2019. 13:39 / Izvor: Akta.ba

Franck, ponosni pokrovitelj pravog druženja, ove je godine postao i pokrovitelj PlayMedia Day eventa, regionalnog komunikacijskog događaja koji je danas održan u Banja Luci.  

Program ovogodišnjeg eventa najbogatiji je do sada, a okupio je mnogobrojne predavače i paneliste, kao i posjetitelje koji su, osim u odličnim panelima, mogli uživati i u toplim i hladnim Franck napicima.

U skladu s globalnim trendovima Franckovi baristi, pored Franck Stretto espressa, pripremali su popularne koktele s cold-brew kafom i čajem, te na taj način privukli veliki interes posjetitelja da degustiraju različite varijacije ovih osvježavajućih pića. 

U ponudi su bile dvije zanimljive kombinacije okusa s „cold-brew“ kafom i Superiore čajem te dodatkom džina i tonika. Za pripremu ovih osvježavajućih koktela kao baza se koristi kafa i čaj dobiveni tzv. „cold-brew“ metodom ekstrakcije hladnom vodom s ledom za koji je u prosjeku potrebno oko 12 do 24 sata. Kafu dobivenu ovom hladnom ekstrakcijom, karakterišu nježnije arome što ju čini idealnom za pripremu različitih varijanti koktela.

 

 

Za vrijeme pauza na PlayMedia Day-u, svi posjetitelji uživali su i u atraktivnom Latte Artu, a imali su priliku  naučiti i pokoji trik od vrhunskih Frankovih barista.

S obzirom na to da Franck prepoznaje i podržava razvoj barističke scene, oni koji već poznaju tehnike pripreme kafe, mogli su pokazati svoje vještine na nedavno održanim kvalifikacijama za Franck regionalno barističko takmičenje, a deset najboljih barista iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, dobit će priliku dokazati se na takmičenju za najboljeg baristu u organizaciji Francka uoči Međunarodnog dana kafe, koji se obilježava 1. oktobra.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza