Posebna fotografija, podijeljena u trenu

11.03.2016. 09:39 / Izvor: Akta.ba
Posebna fotografija, podijeljena u trenu

Canon danas otkriva novi EOS DSLR – EOS 1300D. Idealan kao uvod u DSLR fotografiju, EOS 1300D uključuje Wi-Fi i Dynamic NFC, kako bi, pored širokog ranga poboljšanih funkcija pomoću kojih ćete praviti impresivne fotografije.

Canon danas otkriva novi EOS DSLR – EOS 1300D. Idealan kao uvod u DSLR fotografiju, EOS 1300D uključuje Wi-Fi i Dynamic NFC, kako bi, pored širokog ranga poboljšanih funkcija pomoću kojih ćete praviti impresivne fotografije, dijeljenje istih bilo jednostavnije neko ikada prije. Sa senzorom od 18 megapiksela i brzim rukovanjem, EOS 1300D savršena je kamera za slike zaista posebnog izgleda koje se mogu podijeliti odmah.

Uhvatite kvalitet u svakom snimku

Za fotografe koji se ističu u masi, EOS 1300D uključuje i Canonov DIGIC 4+ procesor te veliki APS – C senzor sa 18 megapiksela, pomoću kojih ćete uhvatiti najsitnije detalje i jasnoću boje u svakoj sceni. Ako želite snimiti scene gdje ljuti ili predmeti iskaču iz zamagljene pozadine, EOS 1300D daje vam upravo to. Od snimka prirode izbliza, portreta i gradskih pejzaža, ova kamera pomaže vam da napravite originalne fotografije koje ćete željeti podijeliti, gdje god se nalazili. Sa više od 80 EF sočiva i širokim rangom drugih dodataka na izbor, EOS 1300D svestran je DSLR koji daje rezultate koje želite danas, a fleksibilnost za budućnost. 

Učite, rastite i preuzmite kontrolu 

DSLR fotografija može biti obeshrabrujuća za početnike, ali sa EOS 1300D čak i oni koji fotografišu prvi put, mogu napraviti fotografije zapanjujućeg kvaliteta. Scene Intelligent Mode kameru stavlja u punu kontrolu te bira prave postavke za vas ili pak možete twist funkcijom biranja odlučiti za način snimanja dizajniran za pojedine predmete, kao što je novi Food mode. Brzi Auto Focus kroz vizir osigurava da čak i predmeti koji se brzo kreću ostanu u fokusu, pomažući vam na taj način da snimite akcijske scene od tri okvira u sekundi.  Za zabavu, na svoje jedinstvene kreacije možete aplicirati serije Kreativnih filtera, kao što su Toy camera i Riblje oko.

Kako vaše fotografske sposobnosti budu napredovale, možete iskoristiti prednosti poluautomatskog ili ručnog upravljanja. Sa mogućnošću izbora vaših vlastitih kreativnih postavki, od aperture, brzine zatvarača i ISO između 100 i 6,400 – proširivog do ISO 12,800, ova vam kamera daje slobodu  učenja i slikanja vaših najdražih trenutaka čak i kada svjetlo nestaje.

Za snimke profesionalnog izgleda, možete uhvatiti svaki detalj u Full HD kvalitetu zahvaljujući velikom senzoru. Ova kamera daje isto manualno upravljanje za snimanje, kao i za slikanje. Koristeći Video Snapshot možete snimiti seriju kratkih klipova, koji se automatski mogu spajati u glatke video sekvencije koje će sumirano prikazati vaš dan. 

Dijelite, pohranite i ponovo otkrijte

EOS 1300D uključuje NFC te mnoštvo novih funkcija za Wi-Fi spojivost, te vam pomaže da pohranite i podijelite svoje fotografije usput. Koristeći NFC, jednostavnim dodirom možete se spojiti sa kompatibilnim Android pametnim uređajima te prebaciti svoje fotografije, ili slikati daljinski koristeći Canonovu Camera Connect App. Kako bi bili sigurni da su vaše dragocjene uspomene sigurno pohranjene, sa ugrađenim Wi-Fi možete ih uploadovati direktno sa kamere  u široki rang cloud servisa, uključujući Canonov irista , te kreirati online galerije spremne da ih podijelite sa onima koje volite. Također, za jednostavno pohranjivanje i dijeljenje, EOS 1300D možete spojiti i na Canon Connect Station CS100.

Ključne karakteristike EOS 1300D:

  • Pravi posebne fotografije koje će vas istaknuti
  • Jednostavno spajanje i dijeljenje vaših slika sa svijetom
  • Istražite svoju kreativnost u fotografiji i filmovima
  • Uhvatite zapanjujuće detalje sa samopouzdanjem
  • Započinje vaše fotografsko putovanje sa Canonom

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza