Predstavljene poštanske markice EYOF 2019 Sarajevo & East Sarajevo

Pauza / SPORT

Predstavljene poštanske markice EYOF 2019 Sarajevo & East Sarajevo

09.02.2019. 09:00 / Izvor: Fena

Promocija poštanskih markica "EYOF 2019 Sarajevo & East Sarajevo" koje su izdale BH Pošta i Pošte Srpske povodom Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) upriličena je danas u Olimpijskom muzeju u Sarajevu.

Markice su dizajnirali Saira Imamović i Božidar Došenović, a glavni motiv na njima je maskota EYOF-a 2019 - Groodvy.

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo rekao je da mu je zadovoljstvo što se nastavlja tradicija izrade markica koje prate velike događaje u BiH, čime se daje doprinos najvećoj manifestaciji od Olimpijade 1984.

Izvršni direktor za poštanski promet BH Pošte Neziran Đogo izjavio je da je markica izdata u tiražu od 10.000 primjeraka nominalne vrijednosti jednog bloka 2,50 KM, te dodao da je EYOF možda i važnija manifestacija od Olimpijade 1984. 

Generalna direktorica Pošta Srpske Jasminka Krivokuća navela je da joj je zadovoljstvo što je to preduzeće prepoznalo ovu manifestaciju i dalo svoj doprinos tom značajnom događaju za Bosnu i Hercegovinu.

Pošte Srpske markicu su izdale u tiražu od 15.000 primjeraka, u apoenu od 2,70 KM.

Promociji su prisustvovali i dogradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Milan Trivić i Danko Vučetić.

Evropski zimski olimpijski festival mladih okupit će od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu više od 1.000 takmičara iz 46 država.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza