Sedam krugova oko svijeta

Gebrüder Weiss pokreće još jednu internacionalnu biciklističku kampanju

03.04.2023. 08:20 / Izvor: Akta.ba
Gebrüder

Logistička kompanija ponovo pokreće biciklističku kampanju i ima ambiciozni cilj: Sedam krugova oko svijeta / Podrška projektu pošumljavanja u Nikaragvi

Gebrüder Weiss ponovo organizuje: “Biciklom oko svijeta – Cycling around the World”  Logistička kompanija poziva ljubitelje biciklizma iz cijelog svijeta da se pridruže kampanji i od 1. aprila snažno pedaliraju. Ove godine žele pobijediti iznenađujući uspjeh iz 2022.: umjesto šest krugova oko svijeta, žele završiti sedam, što odgovara razdaljini od 280.525 kilometara.

Biciklisti koji učestvuju imaju rok do kraja septembra. Broj prijeđenih kilometara bit će zabilježen i izračunat u aplikaciji za biciklizam.

Ideja iza ovogodišnjeg sportskog takmičenja je i zaštita životne sredine: za svakih 40 pređenih kilometara, Gebrüder Weiss će donirati drvo koje će biti zasađeno u Nikaragvi. Ova centralnoamerička zemlja ozbiljno je pogođena klimatskim promjenama, a drveće koje će tamo biti zasađeno namijenjeno je zaštiti od poplava. Partner u projektu je PRIMAKLIMA, neprofitna organizacija, koja se više od 30 godina bavi projektima pošumljavanja. 

"Uzbuđeni smo da vidimo koliko će učesnici ovog puta biti ambiciozni. Ljestvica je visoka, ali vjerujemo u našu biciklističku zajednicu, za koju se nadamo da će nastaviti rasti. Ova kampanja je namijenjena svima koji uživaju u vježbanju i žele dati doprinos ekološki prihvatljivoj mobilnosti. Svaki kilometar je bitan, a zajedno možemo napraviti veliku razliku – na kraju krajeva, to je ono što najviše volimo da radimo kao logistička kompanija", kaže Frank Haas, coditelj strategije i komunikacija korporativnog brenda kompanije Gebrüder Weiss. Gravel bicikl će dobiti jedan od 250 najboljih biciklista. Nagrade će takodjer biti dodijeljene i za prelazak pojedinih dionica u rasponu od 60 do 6.000 kilometara.

Frank Haas, Voditelj strategije i komunikacija korporativnog brenda u Gebrüder Weissu (Izvor: Gebrüder Weiss / Gnaudschun)

Prva biciklistička kampanja kompanije Gebrüder Weiss je završena u septembru 2022. godine s ukupnom pređenom razdaljinom od 249.392 kilometra. U to vrijeme, učesnici su višestruko nadmašili prvobitni cilj "samo" jedan krug oko svijeta (40.075 kilometara) i ovom kilometražom doprinijeli sadnji 5.000 stabala u Togu u Africi.

Sve informacije o biciklističkoj kampanji 2023. možete pročitati ovdje

"Biciklom oko svijeta" – obići svijet sedam puta, cilj je ovogodišnje biciklističke kampanje Gebrüder Weissa, koja će trajati od 1. aprila do 30. septembra 2023. Svi zainteresovani, kako unutar tako i izvan kompanije, mogu učestvovati u kampanji.

 

U 2022. godini su ljudi širom svijeta vozili bicikl radi bolje kondicije i zaštite klime. Na slici: uposlenici Gebrüder Weissa u Sloveniji. (Izvor: Gebrüder Weiss)

 

Jason Lim, uposlenik iz Singapura (Izvor: Gebrüder Weiss)

 

Prošlogodišnji projekat pošumljavanja u Togu (Zapadna Afrika): zasađeno je 5.000 sadnica. Zaštitna zona će vremenom prerasti u šumu i otvoriti radna mjesta. (Izvor: natureOffice)

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza