Kravica: Prirodni biser u srcu Hercegovine bilježi pad posjeta

16.07.2020. 12:15 / Izvor: BHRT
Kravica: Prirodni biser u srcu Hercegovine bilježi pad posjeta

Pandemija koja je zahvatila svijet nije razlog da Kravicu posjete svi oni koji do sada nisu.

Nekada je u srcu sezone, u sedmom mjesecu, Kravicu posjećivalo i do tri tisuće turista dnevno. Danas Kravicu posjeti 50 do sto turista, vikendom do 300.

Pandemija koja je zahvatila svijet nije razlog da Kravicu posjete svi oni koji do sada nisu.

Kravicu posjećuju redovito i svjetske zvijezde hercegovačkih korijena. Jedna od njih je i Marin Čilić, poznati tenisač rodom iz obližnjeg Međugorja.

Njega je na Kravici ekipa BHRT-a zatekla na, kako sam kaže prisilnom odmoru.

“Evo nekako ova korona nas je sve prisilila da imamo neki prisilni odmor i da ga iskoristimo na najbolji način, zato smo odlučili vidjeti naše blagodati koje su inače krcate turistima”, kaže Čilić.

Prelijepo je, dodaje popularni tenisač, uživati u ovakvim sadržajima bez velike vreve i gužve.

Oni koji ne vole gužve svakako su došli na svoje jer je užitak u miru i tišin potpun. Međutim, koliko god posjetitelji uživali u miru i tišini – turistički djelatnici ne mogu biti zadovoljni.

Od početka ove godine samo Kravica bilježi gubitak od oko 90 posto. To potvrđuje i Nikica Vučić, koji je voditelj JP “Parkovi – Ljubuški”.

Kravicu je, kaže, u prvih sedam mjeseci 2019. godine posjetilo oko 85 tisuća gostiju. Ove godine je to drukčije. Za isto razdoblje, ovaj prekrasni hercegovački biser, imao je samo oko šest tisuća posjeta.

Do ove godine, više od 30 svjetskih turističkih agencija u svojoj ponudi imalo je posjet Kravici. Ove godine nema niti jedna. Po riječima turističkih djelatnika, teško je da će se to promijeniti do sljedećeg ljeta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza