Uoči finala: Predstavljen program Banje Luke za EPK 2024.

Pauza / KULTURA I FILM

Uoči finala: Predstavljen program Banje Luke za EPK 2024.

21.08.2019. 09:01 / Izvor: Akta.ba

Članovi Tima za kandidaturu Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine predstavili su jučer finalnu formu aplikacije grada, koja će 24. septembra biti predstavljena pred zvaničnicima Evropske komisije, u finalu ovog prestižnog takmičenja.

Finalna forma banjalučke aplikacije, koja predstavlja program razvoja kulture u Banjoj Luci, jučer je predstavljena članovima Savjeta za kandidaturu, koju čine ugledni kulturni radnici i predstavnici relevatnih institucija.

Marko Bilbija, šef Tima za kandidaturu Banje Luke, istakao je da, kako se finale približava, aktivnosti na kandidaturi veoma intenzivne i napomenuo da u Banju Luku, u okviru ovog procesa, 11. septembra dolaze i eksperti za kulturu iz Evropske komisije, koji će odlučvati o tome koji će se grad okititi prestižnom titulom.

Oni će se na licu mjesta detaljno upoznati sa stanjem na terenu te upoznati nosioce projekta – rekao je Bilbija i dodao da će završna prezentacija banjalučke kandidature biti održana 24. septembra u Briselu, te da će Evropska komisija dan kasnije, 25. septembra, odlučiti ko će od tri gradova finalista – Banje Luke, Mostara i norveškog Boda biti izabran za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, u kategoriji zemalja izvan EU.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza