Akademija za djecu

Brainobrain – Šetnja s porukom o važnosti mentalnog zdravlja djece

12.06.2023. 11:53 / Izvor: Akta.ba
Brainobrain

Brainobrain akademija za djecu nudi edukativno-kreativni program za djecu od 4 do 14 godina.

Brainobrain akademija za djecu nudi edukativno-kreativni program za djecu od 4 do 14 godina, te djeluje u tri gradske općine: Ilidža, Novi Grad i Novo Sarajevo. Ovaj zanimljivi program zasniva se na mentalnoj aritmetici uz korištenje abakusa i VAK metode i NLP tehnikama (neurolingvističko programiranje).

Brainobrain akademija proslavila je svoj 20. rođendan, uz šetnju od Obrazovno- razonodnog centra za mlade Spajalica na Ilidži, u sklopu svjetskog događaja #Walkathon.

Šetnji su se pridružila djeca polaznici Brainobrain akademije i njihovi roditelji, ali i svi drugi zainteresirani šetači. Djeca su uz transparente sa natpisima o podizanju svijesti o mentalnom zdravlju djece zajedno sa roditeljima, prijateljima i trenericama prošetala Ilidžom i tako poslali jasnu poruku da žele da se igraju i druže u prirodi bez mobitela, videoigrica, televizora i ostalih uređaja koji nam prekomjernim korištenjem oduzimaju dragocjeno vrijeme i često narušavaju mentalno i fizičko zdravlje!

brain

Šetnji su se pridružili i podržali i predstavnici Crvenog križa općine Ilidža.

“Zadovoljstvo mi je učestvovati u ovakvim aktivnostima i drago mi je da moje dijete čak i po kiši prošeta parkom sa prijateljima gdje će imati stvarnu komunikaciju i igru u prirodi, a Brainobrain konstantno u fokus stavlja taj način života i zato smo tu”, izjavila je majka jedne od učesnica Walkathon-a.

Brainobrain osnovan je 2003. godine, a Centralna kancelarija programa se nalazi u Indiji. Centri Brainobrain rade u preko 40 zemalja u svijetu, među kojima je i Bosna i Hercegovina sa devet centara na području cijele države.

Upis na Brainobrain traje tokom cijele godine, a više informacija o ovom programu moguće je pronaći na web stranici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza