Održana ceremonija dodjele Cambridge English diploma

29.11.2018. 08:54 / Izvor: Akta.ba
Održana ceremonija dodjele Cambridge English diploma

Cambridge diploma je međunarodno priznata, nema ograničen rok trajanja.

U Sartr teatru u Sarajevu, u utorak, 20. Novembra 2018., održana je ceremonija dodjele Cambridge English diploma, pod motom Celebrating Knowledge. Ovom prilikom je 70 učenika Facultas Cambridge Assessment English Authorised Exam Centre krunisalo svoje znanje međunarodnim priznanjem, odnosno certifikatom Cambridge univerziteta, koje je potvrda njihovog nivoa poznavanja engleskog jezika.

Cambridge diploma je međunarodno priznata, nema ograničen rok trajanja, omogućava studiranje bilo gdje u svijetu i govori o spremnosti i sposobnosti učenika da se uključe u svjetske akademske, a kasnije i poslovne tokove.

Učenici su se tokom protekle školske godine pripremali u Facultas Cambridge English centru, koji je i administrirao ispite, a ideja Facultas centra je širenje znanja i svijesti o važnosti učenja engleskog jezika i posjedovanja Cambridgeovih certifikata, koji su nabolji garant poznavanja ovog jezika u svijetu.

Cambridge Centru Facultas prethodna godina je bila najizazovnija, ali i najuspješnija jer su prije tačno godinu dana inaugurisani u autorizovani ispitni centar, što Facultas stavlja u poziciju jedine škole u Federaciji BiH koja može, pored pripreme učenika za polaganje takođe i administrirati Cambridge English ispite

Učenici su se tokom protekle školske godine pripremali u Facultas Cambridge English centru, koji je i administrirao ispite, a ideja Facultas centra je širenje znanja i svijesti o važnosti učenja engleskog jezika i posjedovanja Cambridge certifikata, koji su nabolji garant poznavanja ovog jezika u svijetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza