Novo na tržištu: Facultas nudi prve multijezične kurseve jezika u BiH

06.11.2018. 09:24 / Izvor: Akta.ba
Novo na tržištu: Facultas nudi prve multijezične kurseve jezika u BiH

Kosmopolit multijezični kurs je namjenjen poslovnim ljudima, onima koje vole putovanja i avanture, profesorima i svima koji i žele proširiti svoje znanje.

Cambridge Centar Facultas je poznat kao lider u obrazovanju i edukativni centar koji ima najmoderniji i najinovativniji pristup učenju jezika. Prateći svjetske trendove u učenju stranih jezika, osmisili su Kosmopolit program, te postali prva škola jezika u Bosni i Hercegovini koja svojim polaznicima nudi multijezični kurs jezika.

Kosmopolit program učenja jezika je napravljen s namjerom da Facultasovim polaznicima omogući da za što kraći vremenski rok, ali i što je ekonomičnije za njih moguće na jednom jedinstvenom jezičkom kursu nauče komunikacijske osnove 3 različita svjetska jezika, po cijeni jednog kursa.

Kosmopolit program su svojim klijentima ponudili u tri varijante:

Program KOSMOPOLIT 1: engleski, njemački i italijanski jezik

Program KOSMOPOLIT 2: engleski, njemački i francuski jezik

Program KOSMOPOLIT 3: engleski, njemački i španski jezik.

"Trebamo naglasiti da je potrebno osnovno predznanje engleskog jezika. Cilj ovog jedinstvenog multijezičnog kursa jeste da, kroz komunikacijski pristup učenju jezika i kontrastivnu analizu, kod polaznika razviju kognitivne i metakognitivne sposobnosti, metalinvisticku svijest, svijest o različitim jezičkim sistemima, te da ih nauči kako se uče jezici i motivira za dalje razvijanje svojih jezičkih vještina", rekli su iz Facultasa.

Kurs traje četiri mjeseca, a po završetku kursa polaznici će se moći na 3 različita jezika sporazujmeti u najvećem broju sitaucija sa kojima se susreću svakodnevno na poslu ili na putovanjima, razumjeti rečenice i često upotrijebljene izraze, te jednostavno i povezano izraziti o poznatim i ličnim sferama interesovanja.

Kosmopolit multijezični kurs je namjenjen poslovnim ljudima, onima koje vole putovanja i avanture, profesorima i svima koji i žele proširiti svoje znanje, te postati aktivni građani globaliziranog društva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti