Cambridge Centar Facultas

Početak školske godine: Kursevi engleskog koje djeca i roditelji vole

16.08.2023. 10:58 / Izvor: Akta.ba
Facultas

Početak školske godine je uvijek avantura, vrijeme kada se roditelji nađu pred velikim izazovima, pitanjima i očekivanjima i donose odluke koje će uticati na budućnost svoje djece.

Početak školske godine je uvijek avantura, vrijeme kada se roditelji nađu pred velikim izazovima, pitanjima i očekivanjima i donose odluke koje će uticati na budućnost svoje djece. Jedna od važnijih odluka jeste odabir najbolje škole za učenje stranih jezika. Kako bismo Vam olakšali izbor, razgovarali smo sa osnivačem i CEO Cambridge Centra Facultas, Sonjom Škiljević Šogolj.

Kada je najbolje vrijeme za početak učenja stranog jezika?

- "Danas" je uvijek pravi odgovor na pitanje kada investirati u budućnost svoga djeteta. Smatra se da dijete u potpunosti usvoji sistem maternjeg jezika do pete godine života kada je najpogodnije doba da se počne učiti strani jezik. Zbog toga, djeca u dobi od 5 ili 6 godina naročito dobro mogu savladati fonetsko-fonološki sistem stranog jezika, čak do nivoa kompetencije izvornog govornika. Dakle, važno je početi što ranije.

Šta biste savjetovali roditeljima koji nisu sigurni na koji način odabrati najbolju školu jezika za svoje dijete?

- Prilikom upisa djece na kurs jezika roditelji bi trebali da, pored cijene, obrate pažnju i na to koliki je sedmični, odnosno godišnji fond nastavnih sati obuhvaćen kursem, metodologiju rada, kompetenciju predavača te vrstu evaluacije koja se nudi po završetku kursa. Pored toga, naglasak je i na grupnoj konstelaciji, odnosno da li se grupe formiraju prema uzrastu ili prema nivou znanja učenika.

U našem Centru su grupe male i homogene, formirane prema nivou znanja, što polaznicima omogućava brži i veći napredak u sticanju jezičkih znanja i vještina. Učenici imaju dva do tri puta veći broj nastavnih sati u odnosu na druge škole (dva puta sedmično po dva školska časa), uz ubjedljivo najpovoljniju cijenu. Cilj nam je da svim polaznicima omogućimo pristup najkvalitetnijem obrazovanju, a ne da to bude privilegija nekolicine.

Svi naši predavači su diplomirani profesori jezika, koji su prethodno prošli trening za pripremu kandidata za Cambridge English ispite i imaju višegodišnje iskustvo u radu sa djecom i odraslima. Zbog toga je nastava u našem Centru za djecu ispunjena srećom i strpljenjem, uz puno poticaja, ljubavi i kvalitetne saradnje roditelja i nastavnika. Roditelji naših polaznika nam ukazuju povjerenje na cjelokupnom putu jezičkog usavršavanja svoje djece od A1 pa sve do C1 nivoa, koje naši polaznici postižu od prvog, do kraja devetog razreda osnovne škole.

Još nešto što nas razlikuje od drugih jezičkih škola je da pored nastave za djecu imamo i kurseve za odrasle, te roditelji u našem Centru imaju mogućnost da pohađaju svoj kurs u isto vrijeme i na istom mjestu dok im je dijete na času, što se pokazalo veoma praktično i uštedi mnogo vremena.

Sonja Škiljević

Koje programe nudite vašim polaznicima?

- Naša inicijalna ideja bila je kreirati i Sarajevu i Bosni i Hercegovini ponuditi jedinstven koncept učenja stranih jezika. Cambridge Centar Facultas je od svog osnivanja imao drugačiji sistem rada od ostalih jezičkih centara u BiH.

Cambridge Centar Facultas nudi veliki broj programa za djecu, počevši od 5 godina nadalje, kao i za odrasle. Pružamo usluge grupnih i individualnih, online i inclass kurseva engleskog, njemačkog, italijanskog, španskog, francuskog i švedskog jezika, te kurseve bosanskog jezika za strance. 

Naš je cilj bio i ostao da svojim polaznicima još od najranijeg uzrasta na jednom mjestu pružimo najbolje i najkvalitetnije opšte kurseve engleskog jezika, pripremu za polaganje Cambridge English, IELTS i TOEFL ispita, te da po završenoj pripremi ispite mogu i položiti u našem jezičkom Centru. Taj smo cilj i ostvarili. Zbog toga je naš fond nastavnih sati mnogo veći u odnosu na druge jezičke škole. Mi poklanjamo podjednaku pažnju treningu, odnosno usavršavanju sve četiri jezičke vještine, kako kod djece, tako i kod odraslih. Cambridge diploma je našim polaznicima potvrda progresa i uspjeha, koji mu pruža samopouzdanje i motivaciju za dalji rad i učenje engleskog jezika.

I da naglasimo, sve ove kurseve možete pohađati po najpristupačnijim cijenama. Više o našim kursevima i cijenama možete pročitati na web stranici www.facultasenglish.org.

U stručnost i profesionalnost jezičkog centra Facultas imao se priliku uvjeriti i tim organizacije Cambridge Assessment English, te smo 2017. godine akreditovani od strane pomenute institucije. Time smo postali jedina škola jezika u FBiH ovlaštena za administriranje Cambridge English međunarodnih ispita, što smatramo svojim najvećim uspjehom do sada i potvrdom kvalitete svoga rada.

I na kraju, kakvi su vam planovi za 2023/2024 godinu?

- Za predstojeću školsku godinu osmislili smo kampanju koja se sastoji iz velikog broja aktivnosti za djecu i odrasle, a koje će se realizovati u narednih godinu dana. Svakoga mjeseca planirali smo niz programa i radionica za različite grupe i uzraste, a sve u cilju promocije različitih programa, jezika i kultura koje ove godine slavi naš Centar. Takođe, osluškujući potrebe i želje naših sadašnjih i budućih klijenata pravimo nove programe koje ćemo uskoro ponuditi u sklopu našeg Centra.

,,Kontaktirajte nas već danas i počnimo učiti vještine za budućnost", poručili su iz Cambridge Centar Facultas.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti