Facultas održao ceremoniju dodjele Cambridge English diploma

14.11.2019. 12:56 / Izvor: Akta.ba
Facultas održao ceremoniju dodjele Cambridge English diploma

Facultas Cambridge Centar je jedina škola u Federaciji BiH koja može, pored pripreme učenika za polaganje takođe i administrirati Cambridge English ispite.

U amfiteatru Treće gimnazije u Sarajevu, u utorak, 12. novembra 2019., održana je ceremonija dodjele Cambridge English diploma, pod motom Celebrating Success. Ovom prilikom je 105 kandidata Facultas Cambridge Assessment English Authorised Exam Centre krunisalo svoje znanje međunarodnim priznanjem, odnosno certifikatom Cambridge univerziteta, koje je potvrda njihovog nivoa poznavanja engleskog jezika.

Učenici su se tokom protekle školske godine pripremali u Facultas Cambridge English centru, koji je i administrirao ispite, a ideja Facultas centra je širenje znanja i svijesti o važnosti učenja engleskog jezika i posjedovanja Cambridgeovih certifikata, koji su nabolji garant poznavanja ovog jezika u svijetu.

Facultas Cambridge Centar je jedina škola u Federaciji BiH koja može, pored pripreme učenika za polaganje takođe i administrirati Cambridge English ispite, te svoje učenike na najbolji mogući način pripremiti za buduće izazove. Cambridge diploma je međunarodno priznata, nema ograničen rok trajanja, omogućava studiranje bilo gdje u svijetu i govori o spremnosti i sposobnosti učenika da se uključe u svjetske akademske, a kasnije i poslovne tokove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti