Škiljević: Facultas ostvario san svakog jezičkog centra

18.01.2018. 13:31 / Izvor: Akta.ba
Škiljević: Facultas ostvario san svakog jezičkog centra

Uspjeli smo ostvariti ono što je san svakog jezičkog centra, odnosno dobiti priznanje Cambridge Assessment English odjela Cambridge univerziteta, navodi Škiljević

Jezična agencija Facultas iz Sarajeva prošle godine je postala autoriziovani ispitni centar za Cambridge English ispite, što smatraju velikim uspjehom. Agencija je i dio mreže centara obuke British Council BiH i pripremni centar za polaganje Aptis i IELTS ispita Britanskog Savjeta. Nešto više o uspjesima u prošloj kao i planovima za ovu godinu za Akta.ba govori Sonja Škiljević, CEO Facultasa.

  • 2017. godina je iza Vas, da li su ispunjeni svi zacrtani planovi?

Kada sumiramo naše poslovne rezultate, možemo sa sigurnošću reći da je 2017. godina bila najuspješnija godina od osnivanja Facultas Cambridge ispitnog i pripremnog centra. Iznimno smo zadovoljni što smo jasnom vizijom, predanim radom i kvalitetom usluge koju pružamo poslovnim partnerima ostvarili sve svoje poslovne planove.

  • Po čemu ćete je pamtiti?

Uspjeli smo ostvariti ono što je san svakog jezičkog centra, odnosno dobiti priznanje Cambridge Assessment English odjela Cambridge univerziteta, te postali autoriziovani ispitni centar za Cambridge English ispite. Obzirom da smo prije toga bili i njihov licencirani pripremni centar, sada našim klijentima nudimo potpunu uslugu od pripreme do organizacije i administracije pomenutih ispita. Ovo smatramo najvećim priznanjem i potvrdom kvaliteta našega rada, te motivaciju da i dalje nastavimo biti na čelu najkvalitetnijih jezičkih centara u BiH.

  • Najbolji poslovni potez/odluka u 2017. godini?

Autorizacija jezičkog centra Facultas u Cambridge English ispitni centar.

  • Koji su planovi za narednu godinu?

Obzirom da je danas gotovo nemoguće uspješno poslovati bez poznavanja engleskog i njemačkog jezika, i uključiti svoju kompaniju u međunarodne poslovne tokove, te učiniti je konkurentnijom u zemlji i svijetu, Cambridge Centar Facultas planira ostvariti partnerstva sa svim zainteresiranim kompanijama i nastaviti pružati usluge jezičke edukacije najvećeg kvaliteta.

Takođe, planiramo proširiti listu institucija i kompanija iz BiH koje su prepoznale Cambridge English međunarodno priznate certifikate kao najvrijedniji i najbolji dokaz o jezičkim vještinama svojih uposlenika.

  • Šta biste poželjeli sebi, ali i poslovnim partnerima u 2018.?

Ono što bi svakako najviše obradovalo nas i naše partnere u 2018.godini su veći poticaji za zapošljavanje mladih, bolje poslovno okruženje u BiH, smanjenje poreza i doprinosa, jača podrška ženskom poduzetništvu i veći broj kompanija koje prioritet u zapošljavanju daju kandidatima koji posjeduju Cambridge English međunarodno priznate certifikate o poznavanju engleskog jezika.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti