Šest uspješnih godina Agencije Facultas koja vas podučava engleskom jeziku

27.12.2016. 11:33 / Izvor: Akta.ba
Šest uspješnih godina Agencije Facultas koja vas podučava engleskom jeziku

Agencija Facultas je registrovani Cambridge-ov pripremni centar za polaganje međunarodno priznatih Cambridge English ispita.

Za šest godina uspješnog postojanja kroz program Agencija Facultas prošlo je preko 2.200 polaznika koji su u Facultas ugradili radost djetinjstva, iskustva odrastanja i kroz svoje aktivno učešće u nastavi dali smjernice za dalji rad i usavršavanje.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Suvad Cibra, Cambridge Manager kaže kako Facultas podučava engleskom jeziku osobe od šest godina, dok gornje granice nema jer nikad nije kasno naučiti strani jezik.

UČENJE I PODUČAVANJE

"Cilj postojanja Facultasa je da svojim polaznicima i saradnicima omogući učenje i podučavanje jezika, prevođenje, kreativno izražavanje, kao i da strani jezik postane dio svakodnevne kulture i da zadovolji individualne komunikativne potrebe", kaže Cibra.

Jezgro Centra Facultas čini škola stranih jezika sa svojim polaznicima i profesorima, a ono što Facultas čini drugačijim od drugih je što nude mogućnost dobijanja diploma koje su priznate u preko 20.000 institucija širom svijeta. 

"Nudimo i kompletnu nastavu na engleskom jeziku, najnovije nastavne planove i programe, te konkuretnost na tržištu", pojašnjava Cibra.

Njihovi bivši polaznici već su uspješne i ostvarene osobe, a njihovi novi učenici prenose informacije o kvalitetnoj nastavi sa našim profesorima. I ovo je znak da Facultas pomaže da uspješno koristite znanja stečena na nastavi.

"Trenutno su nam u fazi prijave za drugi ciklus kurseva za odrasle za nivoa A1,A2,B1,B2,C1,C2, koji počinju krajem januara.  Dajemo mogućnost svim zainteresovanim da u našem centru urade besplatni ulazni placement test da vide u koju bi to grupu oni mogli da se priključe. Ulazni test će se održati 19.01.2017. godine u 18:00 sati", kaže Cibra.

Pored nastave, Facultas nudi i prevodilačke usluge, ljetne škole i putovanja u zemlje čiji se jezik uči, organizaciju seminara za stručno usavršavanje i soft skills trening programe. Osim kurseva i podučavanja engleskog jezika, uspješno se bave i pripremom za polaganje međunarodnih ispita. Facultas u saradnji sa Britanskim Savjetom svojim kandidatima nudi mogućnost polaganja Cambridge English i Aptis ispita, koji su međunarodno priznati dokaz znanja i jezičkih kompetencija. Diplome navedenih ispita imaju neograničen rok trajanja.

SAVREMENI PRINCIPI RADA

Sa vizijom da postanu vodeća škola jezika u Bosni i Hercegovini po kvalitetu i brizi o polaznicima, predano razvijaju Facultas kao centar pružanja usluga vrhunskog kvaliteta u oblasti nastave stranih jezika, koja podstiče mobilnost, lični i profesionalni razvoj i uklanjanjanje jezičkih i kulturnih barijera.

Profesionalnim pružanjem usluga najvišeg nivoa iz oblasti nastave engleskog jezika, njihov cilj je pomoći vam da usavršite sve četiri jezičke vještine: govor, pisanje, slušanje i čitanje.

"Naš program rada temelji se na savremenim principima rada i poučavanja stranih jezika, primjerenih starosnoj dobi polaznika. To znači da polaznik ima centralnu ulogu u procesu učenja i podučavanja. Naše metode učenja i podučavanja su primjerene razvojnoj dobi polaznika uz uvažavanje individualnih razlika u predznanju, sposobnostima, motivaciji, stilu i strategijama učenja. Naš pristup je komunikacijski, polaznik je u centru nastavnog procesa i naglašena je polaznikova uključenost u nastavni proces. Učenje se prevashodno odvija pomoću interakcije s drugima te se potiču metode saradničkog učenja u fizičkom i digitalnom okruženju."

U Facultasu kažu kako potiču ovladavanje engleskim jezikom i izvan nastave i primjenu naučenog u stvarnim životnim situacijama, čime se u učenju i podučavanju otvaraju mogućnosti za autentičnu komunikaciju na engleskom jeziku. Nude usluge visokog kvaliteta, usaglašene sa standardima Zajedničkog evropskog okvira za jezike.

"Jako smo ponosni i na našu dodjelu diploma ove godine u septembru gdje je preko 120 učenika dobilo Cambridge English diplome. Ove godine se nadamo da će taj broj biti barem duplo veći", zaključue Cibra.

Inače, Agencija Facultas je registrovani Cambridge-ov pripremni centar za polaganje međunarodno priznatih Cambridge English ispita.  Dio smo mreže centara obuke British Council BiH i pripremni centar za polaganje Aptis ispita Britanskog Savjeta.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti