Synology je predstavio DiskStation DS923+

02.12.2022 11:14:19
Synology je predstavio DiskStation DS923+

NAS server je najnoviji predstavnik Plus serije multifunkcionalnih uređaja za pohranu podataka za kućne korisnike i mala preduzeća.

Synology je predstavio DiskStation DS923+ sa četiri ležišta za disk jedinice. NAS server je najnoviji predstavnik Plus serije multifunkcionalnih uređaja za pohranu podataka za kućne korisnike i mala preduzeća.

Pokrenut svestranim operativnim sistemom Synology DiskStation Manager (DSM), DS923+ donosi sveobuhvatna rješenja za zaštitu i upravljanje poslovnim podacima, jednostavnu saradnju sa dokumentima, daljinski pristup datotekama i praćenje performansi uređaja, sve u kompaktnom desktop formatu. Nudi pouzdane performanse odmah nakon instalacije, uz mogućnost lake mrežne nadogradnje i daljeg povećanja brzine prijenosa podataka putem mrežnih kartica.

"Uprkos svom naizgled malom uređaju, DS923+ korisnicima pruža pouzdane i izvanredne performanse", rekao je Michael Wang, product menadžer u Synology-u. "Prilagođava se vašim potrebama uz laku nadogradnju prostora za pohranu i mrežno povezivanje."

Efikasna pohrana koja se prilagođava vašim potrebama

DS923+ može djelovati kao primarno rješenje za pohranu i zaštitu podataka za kućne korisnike i mala preduzeća, ili kao čvorište za sisteme s uređajima na više lokacija.

U osnovnoj verziji u uređaj se mogu instalirati 4 diska ukupnog kapaciteta većeg od 50 TB. A sa DX517 jedinicom za proširenje, može se lako nadograditi na ukupno 9 diskova i više od 120 TB prostora za pohranu.

Korisnici mogu dodatno povećati performanse nadogradnjom na 10GbE mrežu i dodavanjem M.2 NVMe SSD-ova pomoću ugrađenog PCIe slota. Tako dobijaju izuzetno brzu keš memoriju ili stvaraju dodatnu memoriju na SSD-ovima.

Iskoristite prednost lokalne pohrane

Za timove koji rade na daljinu ili kompanije koje rade na više lokacija, File Sync omogućava preslikavanje sadržaja između Synology uređaja. Synology Drive pruža intuitivno upravljanje datotekama i dijeljenje koje kombinuje praktičan daljinski pristup datotekama sa zagarantovanom privatnošću i 100% vlasništvom nad podacima na lokalnom skladištu.

DS923+ omogućava korištenje lokalne memorije visokih performansi uz korištenje prednosti tehnologije hibridnog clouda. Synology Hybrid Share efikasno pohranjuje cjelokupnu količinu podataka u cloudu, a istovremeno čuva datoteke kojima se često pristupa u keš memoriji uređaja radi brzog pristupa na lokalnoj mreži.

Slojevito sigurnosno kopiranje

Osiguravanje zaštite kritičnih ili osjetljivih podataka od modernih sajber prijetnji je ključno za spriječavanje nepopravljivog gubitka vrijednih informacija. Synology Active Backup Suite vam omogućava da napravite rezervnu kopiju IT infrastrukture kao što su Windows i Linux sistemi, Hyper-V/VMware virtuelne mašine i Microsoft 365/Google Workspace naloge, napravite rezervnu kopiju na DS923+ i lako vratite kada je to potrebno.

Za veću redundantnost, rezervne kopije i snimke podataka pohranjenih na NAS-u također se mogu kreirati i slati na drugi server ili servis u oblaku.

Kompaktan server za sisteme nadzora

Uređaj može poslužiti i kao kompletan sistem za upravljanje videom sa lokalnim prostorom za pohranu. Synologyovo rješenje Surveillance Station je moćan VMS. Do sada je implementiran za zaštitu više od 500.000 kontrolnih tačaka. Fleksibilna ONVIF podrška i više od 8.300 certifikovanih IP kamera čine implementaciju sistema nadzora jednostavnom i prilagođenom zahtevima bilo koje lokacije.

Surveillance Station omogućava jednostavno postavljanje i upravljanje do 40 kamera sa modernim i fleksibilnim interfejsom. Za veća okruženja ili okruženja sa više zgrada, postoji mogućnost preklapanja tlocrta i Google Maps ili OpenStreetMap mapa za maksimalnu svijest o situaciji. Važni snimci se po potrebi mogu čuvati i duže vrijeme. Podrška za sigurnosno kopiranje servera za snimanje, upravljanje više uređaja, pa čak i enkripcija podataka tokom cijelog procesa omogućena je pomoću rješenja u oblaku C2 kompanije Synology.

Dostupnost

Synology DS923+ je već dostupan kod regionalnog distributera u Bosni i Hercegovini, preduzeća Xenon Forte d.o.o.. Za više informacija posjetite https://www.xenon-forte.ba/synology/.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak