Synology je predstavio SA3600

Digitalni kutak

Synology je predstavio SA3600

SA3600 je dizajniran za najteže zadatke i može se nadograditi za budući razvoj.

07.02.2020 09:17:45 / Izvor: Akta.ba

Korporacija Synology Inc. predstavila je sistem za pohranu podataka SA3600, najnoviji uređaj iz niza moćnih i svestranih NAS servera s ukupnim kapacitetom za pohranu, izmjerenih u petabajtima. SA3600 je dizajniran za najteže zadatke i može se nadograditi za budući razvoj. Preduzećima nudi ekonomično rješenje pristupa brzom, lokalnom prostoru za pohranu podataka.

"Dizajnirali smo seriju SA kao odgovor na rastuću potražnju za lokalnim rješenjima za pohranu podataka koja nude visok kapacitet pohrane" izjavio je Michael Wang, voditelj proizvoda u Synology Inc. »SA3600 pruža ogroman kapacitet i moćno rješenje za ispunjavanje sve većih potreba za procesnom snagom koja olakšava transformaciju računarske podrške u velikim preduzećima.«

Svestrana ubrzana arhitektura

SA3600 pokreće 12-jezgreni procesor Intel Xeon i može se proširiti na 180 pogona. SA3600 nudi kapacitet za pohranu u petabajtima koji je pogodan za opsežne zadatke nadzora ili videoprodukciju. Podrška za 2,5 i 3,5-inčne SAS / SATA pogone povećava fleksibilnost i izbor u ponudi diskova, pomažući u smanjenju ukupnih troškova vlasništva (TCO).

  • Kapacitet: više od 5500 MB/s sekvencijalne propusnosti i 176.000 IOPS.1
  • Fleksibilnost: Do 1.536 TB skladišnog kapaciteta sa 7 ekspanzijskih jedinica2
  • Ugrađena 10GbE mrežna veza: 2 x 10GbE i 4 x 1GbE Ethernet priključci.
  • PCIe 3.0 proširenje: dva PCIe utora za dodatnu podršku mrežne kartice.
  • Spreman za virtualizaciju: Certificirano za VMware® vSphere ™, Microsoft® Hyper-V®, Citrix® XenServer ™ i OpenStack Cinder.

1 Rezultati mjerenja performansi mogu se razlikovati zavisno o okruženju, upotrebi i konfiguraciji.

2 SA3600 podržava do sedam jedinica za proširenje Synology RX1217sas / RX2417, koje nisu uključene u cijenu uređaja.

Integrisana zaštita podataka i dostupnost

Jednostavna instalacija i implementacija uveliko pojednostavljuju rad s sveobuhvatnim alatima dizajniranim za preduzeća kako bi zaštitili svoje podatke.

  • Zaštitite VM, SaaS i uređaje krajnjeg korisnika 

Središnje sigurnosno rješenje za zaštitu virtualnih računara VMware i Windows Server, Windows računala, računa Office 365 i G Suite. Možete upravljati svim sigurnosnim kopijama s jedne konzole i s fleksibilnim metodama oporavka izuzetno brzo oporaviti podatke. Kliknite za više informacija o Synology Active Backup.

  • Sprječite gubitak podataka snimcima i replikacijom 

Za zaštitu podataka možete integrisati Synology Snapshot Manager s VMware-om i Windows-om. Replikacija statusa, za sva ostala opterećenja, pruža zaštitu dijeljenih mapa i LUN-ova. Kliknite za više informacija o našim rješenjima za virtualizaciju.

  • Maksimalni domet 

Korisnici s jednim SA3600 uređajem mogu kombinovati dva servera u jedan maksimalno dostupni skup. Aktivno/pasivna struktura, u slučaju kvara hardvera, osigurava nesmetan prijenos usluga između dva servera u skupu.Kliknite za više informacija o Synology High Availability.

Za više informacija o SA3600 posjetite OVDJE ili se obratite Xenon forte d.o.o. Sarajevo ovlaštenom Synology distributeru na tel: 033 765 165 ili na mail adresu info@xenon-forte.ba.

 

 

 

PODIJELI:
TAGOVI: #Synology #Xenon forte #SA3600

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak