Synology NAS savršeno rješenje za čuvanje podataka

Predstavljamo

Synology NAS savršeno rješenje za čuvanje podataka

Čuvanje materijala je od krucijalnog značaja za poslovanje.

17.07.2020 11:44:14 / Izvor: Akta.ba

O kompaniji

Šećerlama Weddings i Komitet je jedan od najvećih wedding foto i video studija u regiji zapadnog Balkana, godišnje opslužuje oko 70 vjenčanja. Uz to su produkcija za TVC spotove te muzičke spotove i u toj oblasti imaju godišnje 20-30 ozbiljnih video produkcija spotova.

Firma je nastala 2012. godine. Zaljubljivanje je jedna od najljepših stvari koja se čovjeku može dogoditi u životu, a u Šećerlama Weddings i Komitet smo zaljubljeni u ono što rade. Svojim radom žele da osjetite istu emociju, žele da se povežete s njihovim stilom i osjećate da su njihove fotografije i video zapisi pravi za vas. Kako bi ostvarili svoju poslovnu i ličnu misiju rješenja firme Synology nam svakodnevno pomažu.

Audio i video produkcija svih oblika i veličina. Primarno fokusirani na produkciju televizijskih reklama, muzičkih spotova i foto i video praćenje vjenčanja.

Izazov

Čuvanje materijala u oblasti audiovizuelne produkcije je od krucijalnog značaja za naše poslovanje. Također i pristup tim podacima. Dosada nismo imali mogućnosti to na pravi način realizovati, veliki broj hard diskova na koje smo arhivirali sve podatke te kada je nešto potrebno ponovno pronaći, skoro je bivalo nemoguće.

Neefikasan način arhiviranja materijala, na više različitih hard diskova te naknadno pristupanje fajlovima nam je stvarao velike probleme i iziskivao dodatne napore. Također, sigurnost u arhiviranju materijala na ovaj način bez duplog backup-a i redundancije je ozbiljno ugrožavalo naše poslovanje, pogotovo gdje su pojedinačni projekti u vrijednostima i do 50.000€ ili kad se radi o neprocjenjivim materijalima kao što su nečije uspomene s vjenčanja.

Rješenje

DS918+1 je savršeno rješenje problema koji nismo ni znali da imamo dok nismo ušli ozbiljno u svijet audiovizuelne produkcije. Tokom istraživanja rješenja za backup podataka, pojavljivao se pojam NAS uređaja i uvijek popratno uz to se pojavljivalo ime Synology!

Za Komitet i Sećerlama trenutno rješenje je DiskStation DS918+ sa 4 HDD-a kapaciteta 16TB. U RAID 5 sa jednim diskom redundancije.

Naš setup je povezan putem etherneta i highspeed konekcije u našem uredu. Na taj način imamo 24/7 pristupfajlovima van ureda i uvijek znamo gdje se svi fajlovi nalaze. Synology nam je zamjena za dosadašnjih 20-30 hard diskova po par TB koje smo godišnje koristili.

"S obzirom na količine podataka koje svake godine napravimo u svojoj produkciji, Synology NAS je došao kao savršeno rješenje gdje možemo sve to čuvati, pristupati podacima iz bilo koje zemlje u kojoj radimo,dijeliti sa eksternim saradnicima i biti sigurni da su naši materijali i materijali naših klijenata zaista sigurni."

1 DiskStation DS918+ Powerful and scalable 4-bay NAS for growing businesses - www.synology.com/en-global/products/DS918+

"Korištenjem RAIDa za zaštitu podataka smo riješili velike probleme koje smo do sada imali. Također intuitivni DiskStation Manager koji sa sobom donosi pregršt aplikacija kao što su Photo Station2, Video Station3 kao i mobilne aplikacije DS Photo4 i DS Video5 su odlične i čitav tim ih je vrlo brzo naučio koristiti.

Uz to svakako bi izdvojili i Cloud Sync6 paket koji nam je omogućio da automatski centralizujemo svoje podatke sa našim Dropbox-om direktno i ne razmišljamo o tome da li smo napravili backup!

I za kraj, ali ne manje bitno, koristimo također i sve pogodnosti koje nam pruža Hyper Backup7, jer upravo tako ikopiramo podatke sa našeg NAS uređaja na diskove za montažu te tako dobijamo ne samo zaštitu podataka već i pravi backup".

"Dok ne izmisle mašinu za putovanje kroz vrijeme, gubljenje podataka je nepovratan i najveći udarac koji neko u našoj branši može da doživi. Do tada ćemo koristiti Synology NAS kao najbližu alternativu" – Arnej Misirlić, forograf i videograf, OR Sećerlama/Komitet d.o.o.8

2 Photo Station is built for professional photographers - www.synology.com/en-global/dsm/feature/photo_station

3 Video Station helps you manage all video materials - https://www.synology.com/en-global/dsm/feature/video_station 

4 DS photo is designed for professionals to manage their photos remotely - https://www.synology.com/en-global/knowledgebase/Mobile/help/DSphoto/iOS_iPhone

5 DS video can stream/share your video collections from your Synology NAS to your mobile devices - https://www.synology.com/en-global/knowledgebase/Mobile/help/DSvideo

6 Cloud Sync allows to sync Synology NAS to your public cloud service - www.youtube.com/watch?v=a6_Kj6e2nUM

7 Hyper Backup easily restored data from different points in time while minimizing consumption - https://www.synology.com/de-de/dsm/feature/hyper_backup

http://secerlama.com/contact/

Prednosti

RAID storage koji jednostavno radi, a Paketi aplikacija DS Photo, DS Video, Photo Station, Video Station, Cloud Station i Hyper Backup čine naš rad efikasnijim, bržim i profesionalnijim.

Do sada smo aktivne projekte držali na eksternom hard disku sa nekim vidom redundancije te kada bi završili projekat on bi se odlagao na neki od eksternih hard diskova kojeg se ni mi sami ne bi sjećali i kojem bi se nakon par mjeseci, praktično gubio trag. Nije postojao stvarni proces backup-a podataka te u više navrata smo zamalo izgubili jako bitne podatke pokušavajući osloboditi prostor na hard diskovima. To više nije slučaj i Synology NAS je nama zamijenio veliki broj eksternih hard diskova koje smo koristili i time riješio niz problema u vezi sa spašavanjem i čuvanjem za nas i naše klijente veoma važnih podataka.

O kompaniji Synology

Synology proizvodi rješenja za pohranu podataka, IP sistemski video nadzor i mrežne uređaje koji mijenjaju način na koji korisnici upravljaju podacima i mrežama i obavljaju zadatke nadzora. Uzimajući sve prednosti najnovijih tehnologija, Synology korisnicima pruža pouzdana i pristupačna rješenja za:

| centralizaciju skladištenja podataka                                    | sinhronizacija podataka

| backup                                                                                     | visoku dostupnost podataka

| virtualizacije                                                                            | video nadzor

Xenon forte d.o.o. Sarajevo

Synology distributer za BiH

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo