Kyocera povećava efikasnost i sigurnost predstavljanjem novog A3 printera

Digitalni kutak

Kyocera povećava efikasnost i sigurnost predstavljanjem novog A3 printera

Kyocera Document Solutions Europe predstavila je najnoviji uređaj, crno-bijeli A3 printer, koji nastavlja ponosnu tradiciju jedne od vodećih kompanija na polju upravljanja dokumentima.

09.06.2020 16:10:24 / Izvor: Akta.ba

Kyocera Document Solutions Europe predstavila je najnoviji uređaj, crno-bijeli A3 printer, koji nastavlja ponosnu tradiciju jedne od vodećih kompanija na polju upravljanja dokumentima. Kyocera je stekla reputaciju za pružanje sveobuhvatnog upravljanja i visokokvalitetnog ispisa dokumenata u kompanijama bez narušavanja sigurnosti podataka.

Novi ECOSYS P4140dn je najnoviji laserski printer iz porodice ECOSYS, prvi put predstavljen 1992. godine. Dizajniran je da zadovolji sve zahtjeve za efikasnim upravljanjem štampanjem u savremenim preduzećima na održiv način.

Printer se može pohvaliti brzinom štampanja do 40 stranica u minuti i brzim otiskom prve stranice od 6,3 sekunde, što je 16% poboljšanje u odnosu na prethodnika. U kombinaciji sa komponentama dugog vijeka, novi ECOSYS P4140dn idealan je izbor za poboljšanje ukupne produktivnosti u radnim grupama srednjih i velikih preduzeća.

Novi crno-bijeli A3 printer ima mnoštvo poboljšanja, kao što su brži izlaz na prvoj stranici, povećani kapacitet memorije (2.560 MB) i, zahvaljujući 1.200 MHz CPU, poboljšana brzina obrade podataka.

Dodatne funkcije namjenjene korisnicima u velikim i srednjim preduzećima uključuju tihi rad uređaja, daljinsko štampanje zahvaljujući mogućnostima AirPrint i WiFi-Direct i poboljšanu bezbijednost podataka koju obezbijeđuje Data Security Kit i fiksni ključ za šifriranje.

Kao i svi uređaji iz serije ECOSYS, novi proizvod je razvijen s jakim naglaskom na minimiziranje uticaja na okoliš. Smanjivanjem TEC-a i udovoljavanjem propisima Energy Star, efikasnost se može povećati uz smanjenje uticaja ugljenika.

Zelda Emmerick, stručnjak za hardverski marketing iz Kyocera Document Solutions Europe, vjeruje da najnovija akvizicija, koja je nadogradnja popularnog modela P4040dn, značajno poboljšava Kyocera portfelj: „ECOSYS serija i dalje je temeljni dio naše ponude. Novi se uređaj temelji na bogatoj tradiciji izrade inovativnih i ekološki prihvatljivih proizvoda koji su savršeni za radne grupe svih oblika i veličina."

„Zahvaljujući bržem prvom ispisu i nizu sigurnosnih funkcija, ECOSYS P4140dn pruža korisnicima veću efikasnost istovremeno osiguravajući da njihovi podaci ostanu sigurni. Ovo je minimalni zahtjev u bilo kojoj kompaniji koja želi optimizirati svoje procese ispisa."

U vrijeme kada potražnja za održivim rješenjima i strah od gubitka ili curenja podataka nikad nisu bili veći, Kyocera je svjesna potrebe da se više fokusira na elemente sigurnosti podataka i efikasnost upravljačkih procesa. ECOSYS P4140dn odražava opredjeljenje kompanije da nastavi poboljšavati svoje proizvode i usluge u korist korisnika širom svijeta.

Za više informacija o Kyocera uređajima obratite se Xenon forte d.o.o. Sarajevo ovlaštenom Kyocera distributeru na tel: 033 765 165 ili na mail adresu info@xenon-forte.ba.

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak