Kompanije Holdina i Energopetrol uručile donaciju udruženju Ruku na srce

21.12.2021 10:08:19
energopetrol holdina donacija ruku na srce nijedno dijete bez paketića

Kompanije Holdina i Energopetrol uručile donaciju udruženju Ruku na srce i podržali projekat "Nijedno dijete bez paketića"

Ruku na srce je volontersko udruženje koje već godinama povezuje zajednicu sa socijalnom ugroženim kategorijama. Ovo udruženje koje okuplja preko 500 volontera širom Bosne i Hercegovine postalo je mjesto gdje građani i kompanije mogu donirati hranu i odjeću tokom cijele godine.

Volonterski klub Holdine i Energopetrola je prepoznao humani rad udruženja i proveo internu akciju s ciljem podrške projektu „Nijedno dijete bez paketića“.

Ovom akcijom nastavljena je ranija saradnja sa udruženjem Ruku na srce.

Projekat „Nijedno dijete bez paketića“ je humanitarna akcija u okviru kojeg udruženje Ruku na srce nastoji obezbijediti novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Projekat se realizira od 2010. godine i od tada je pripremljeno i podijeljeno oko 10.000 novogodišnjih paketića djeci školskog i predškolskog uzrasta u općinama širom države.

Predstavnici Holdine i Energopetrola su pored saradnje na projektu „Nijedno dijete bez paketića“ uručili i donaciju udruženju u znak podrške njihovim ostalim aktivnostima.

"Posebno nam je zadovoljstvo što kroz donacijske projekte kontinuirano pokrivamo širok spektar projekata iz lokalne zajednice. Vjerujem da to i naši kupci i partneri prepoznaju. Podrška projektu „Nijedno dijete bez paketića“ je jedna u nizu inicijativa našeg Volonterskog kluba i ovom prilikom pozdravljam ovu aktivnost koja će sigurno izmamiti osmijehe i unijeti radost u domove najmlađih u prazničnom periodu“, izjavila je Raisa Ratković, izvršna direktorica za finansije Holdine i Energopetrola.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi