Muslim Aid i Grad Gračanica donirali 20 plastenika

20.09.2019 15:45:24
Muslim Aid i Grad Gračanica donirali 20 plastenika

Plastenici od 100 m² sa dodatnom opremom dodijeljeni su za 20 korisnika odabranih na osnovu utvrđenih kriterija Javnog poziva.

U sklopu projekta "Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima na području grada Gračanice" i na osnovu Sporazuma zaključenog između Grada Gračanica i Humanitarne organizacije Muslim Aid osigurana su donatorska sredstva (od strane Muslim Aid-a u iznosu od 40 %, od Grada Gračanica  u iznosu od 40 % i vlastitog učešća korisnika u iznosu od 20 %).

Plastenici od 100 m² sa dodatnom opremom dodijeljeni su za 20 korisnika odabranih na osnovu utvrđenih kriterija Javnog poziva.

 

 

Danas će  u prostorijama Gradske uprave biti  održana i edukacija kojoj su bili dužni prisustvovati svi kandidati koji su ostvarili pravo na dodjelu plastenika, a kojoj je prethodilo potpisivanje Ugovora.

"Danas je potpisan tripartitni ugovor između Grada Gračanica, organizacije Muslim Aid i krajnjih korisnika, odnosno 20 građana sa područja grada Gračanica. Ovo je već drugi projekat plasteničke proizvodnje koji je organizacija Muslim Aid zajedno sa svojim donatorima, partnerima i Gradom Gračanica kao partnerom, sa kojim je projekat implementiran na području grada. Muslim Aid praktikuje da prilikom dodjele plastenika u svim gradovima organizuje određenu teorijsku obuku, a praktično korisnike pratimo kroz naredni period monitoringa i evaluacije od dvije godine", izjavio je Admir Hodžić, edukator agronom i predstavnik organizacije Muslim Aid Sarajevo.

 

 

"Iskustva od ranije nam govore da je ovo dobar način podrške i ja vam želim da pomoću ovih plastenika dođete do što većih sredstava, ekonomski se osnažite i u što skorije vrijeme i proširite kapacitete kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja", rekao je Gradonačelnik Helić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi