Savjet eksperata

Kako kupiti energetski efikasan kućanski aparat, a ostvariti povrat na uloženo

18.08.2023 11:59:51
ProGreen račun nova usluga ProCredit Bank

ProGreen račun je nova usluga ProCredit Bank, jedinstvena po tome što objedinjuje nastojanja banke da klijentima ponudi jednostavan način brige o okolišu, zajedno sa brigom o vlastitim finansijama.

U današnjem brzom tempu života, gdje svaka odluka o trošku treba biti pažljivo razmotrena, odabir energetski efikasnih kućanskih aparata je pun pogodak. To je investicija u budućnost, znači dugoročnu uštedu novca i smanjenje negativnog utjecaja na okolinu. U ovom tekstu saznajte zašto je kupovina energetski efikasnih kućanskih aparata pametan izbor i kako može donijeti brojne prednosti. Otkrivamo vam i kako da to uradite uz dodatan podsticaj, odnosno povrat na ulaganje.

Šta su energetsko efikasni kućanski apartati i kako nam pomažu za uštedu energije?

Energetski efikasni kućanski aparati su uređaji koji su konstruisani i optimizirani kako bi trošili manje električne energije dok obavljaju svoje funkcije. Ovi aparati koriste tehnologiju i dizajn koji minimiziraju gubitak energije i smanjuju ukupnu potrošnju električne energije. Ovo dalje rezultira nižim računima za struju i smanjenim negativnim utjecajem  na okolinu.

Energetski efikasni aparati imaju bolju izolaciju, efikasnije komponente, napredne senzore i mogućnosti regulacije potrošnje energije. Primjeri energetski efikasnih kućanskih aparata uključuju veš mašine, sušilice, frižidere, zamrzivače, rerne, klima uređaje i slično.

Aparati su označeni energetskim oznakama A+, A++ i više. Ove oznake pružaju informacije o njihovoj energetskoj potrošnji i performansama, omogućavajući korisnicima da donesu odluke pri kupovini kako bi smanjili troškove energije i otisak u prirodi.

Kupovina energetsko-efikasnih kućanskih aparata donosi niz prednosti, od uštede novca do podrške zaštiti okoline. Investicija ne samo da će pozitivno utjecati na vaš kućni budžet, već i na globalne napore za očuvanje planete. Iako se možda čini da je početna cijena ovih aparata nešto viša, njihova dugoročna ušteda će brzo nadmašiti početnu investiciju.

Kako ostvariti povrat na ulaganje u kupovinu energetsko-efikasnih kućanskih aparata?

ProGreen račun je nova usluga ProCredit Bank, jedinstvena po tome što objedinjuje nastojanja banke da klijentima ponudi jednostavan način brige o okolišu, zajedno sa brigom o vlastitim finansijama. Uz sve to, ostvarujete i mogućnost  povrata od 10% (do maksimalno 200 KM) za svaku kupovinu energetski efikasnih kućanskih aparata.

Proces povrata novca je izuzetno jednostavan. Sve što trebate uraditi je:

Aplicirati za ProGreen paket usluga u ProCredit Bank popunjavanjem jednostavnog formulara na web stranici

Izvršite plaćanje kupovine energetski efikasnih kućanskih aparata koristeći vašu biorazgradivu ProGreen Mastercard® karticu, napravljenu od kukuruza.

Za povrat, javite se svom savjetniku za finansije ili pošaljite putem emaila budigreen@procreditbank.ba dokaz o kupovini energetski efikasnih kućanskih aparata.

Nakon ostvarivanja povrata na ulaganje, možete uživati u svojim novim energetski efikasnim aparatima uz dodatno zadovoljstvo znajući da ste donijeli pametnu odluku za vaš dom i budžet.

Važno je napomenuti da je ova opcija limitirana i dostupna najbržim klijentima i klijenticama koji se odluče za otvaranje računa u ProCredit Bank.

Za više informacija posjetite web, Instagram ili Facebook stranice ProCredit Bank.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting