Profilisani fasadni limovi predstavljaju efektno rješenje za oblaganje fasada

14.10.2022 13:49:15
profilisani fasadni limovi civić cazin fasada krov

Profilisani fasadni limovi idealni za oblaganje fasada, bilo da se radi o horizontalnom ili vertikalnom postavljanju

Profilisani fasadni limovi su široko rasprostranjeni u građevinarstvu.

Prvi razlog zbog kojeg ljude privlači fasadni limovi su estetske prirode, s obzirom da ga odlikuje vrlo lijep izgled, tako da je njegova upotreba česta.

U pitanju je inovativan i moderan profil koji omogućava instalaciju cijele fasade, pri čemu se neće vidjeti nijedan zavrtanj. Ovo ima veliku važnost zbog investitora koji nerijetko postavljaju zahtjev takvog vida instalacije.

Brza i efikasna suha gradnja kao standard je nametnula limove u fasadi, često u kombinaciji sa staklom ili nekim drugim materijalima.

Fasadni limovi imaju vrhunsku otpornost na koroziju i vremenske uticaje. Pored fasada idealan je i za oblaganje streha, odnosno potkrovnih površina.

CIVIĆ Group

Danas je firma CIVIĆ d.o.o. jedna od većih i modernijih firmi na području Unsko-sanskog kantona. Brojimo 98 zaposlenih radnika i raspolažemo proizvodnim prostorom od 16.000 metara kvadratnih. Osnovna djelatnost naše kompanije je proizvodnja građevinske limarije i galanterije, lima u obliku crijepa i krovno-fasadnih profiliranih limova te metalnih konstrukcija. Također, proizvodimo sisteme za odvod oborinskih voda ali i strojeve za izradu beskonačnih oluka te odvodnih cijevi. Novija grana naše djelatnosti jeste i proizvodnja stiropora, odnosno ekspandiranog polistirena (EPS-a) u kojoj smo za vrlo kratko vrijeme postali veoma prepoznatljivi na bosanskohercegovačkom i regionalnom tržištu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina