Minecraft kurs

Sa Calculus Training Centerom započnite novo poglavlje u IT razvoju

27.03.2023 07:31:50
Prointer ITSS Calculus Training Center

Početna dva modula učenja programiranja u svijetu Minecrafta namijenjeni su upoznavanju učenika sa osnovnim elementima programiranja te širenju poznavanja o širokom spektru naredbi

Polaznici grupe koja je pohađala kurs Minecraft: Education Edition, počevši sa nastavom od kraja januara su završili svo preporučeno gradivo unutar Modula II. Calculus Training Center i učesnici kursa zajedno su zaključili da su spremni da nastave da plove svijetom blockly programiranja kroz Modul III, koji sadrži kompleksnije gradivo od gradiva koje uče tokom prva dva modula.

Početna dva modula učenja programiranja u svijetu Minecrafta namijenjeni su upoznavanju učenika sa osnovnim elementima programiranja (Modul I) te širenju poznavanja o širokom spektru naredbi koje učenici koriste za rješavanje zadataka (Modul II).

Modul II, po iskustvu Calculus Training Centera, učenicima često predstavlja izazov, jer u trajanju od samo dva mjeseca uče o mnogim naprednijim konceptima iz svijeta programiranja i matematike, kao npr. varijable, funkcije, trodimenzionalni koordinatni sistem, složeno kombinovanje petlji i slično.

Modul III je osmišljen tako da stavljanjem fokusa na usavršavanje uz nešto sporije prelaženje novog gradiva (u smislu novih naredbi i programskih procedura) učenici dobijaju priliku vježbati stečeno znanje i razriješiti eventualne nejasnoće i nesigurnosti uz učenje kako pronalaziti kreativne načine implementacije poznatih alata i naredbi za nove vrste zadataka unutar zabavnog svijeta Minecraft-a.

Kombinovanjem znanja, kritičnog razmišljanja i mašte kroz sada još složenije zadatke cilj je postojeća znanja utvrditi, postaviti siguran temelj za dalji razvoj programskih znanja, te pokazati učenicima značaj i mogućnosti programiranja kako u imaginarnom svijetu igrice, tako i u stvarnom životu.

"Radujemo se sa našim malim drugarima započeti ovo novo poglavlje u njihovom IT razvoju."

Calculus Training Center osnovala je u Banjaluci 2016. godine kompanija Prointer ITSS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje